Nieuwe lichting VEA Jongeren loopt zich warm voor wissel van de wacht

In de aanloop naar hun bestuursverkiezingen in juni stelt VEA Jongeren een nieuwe lichting leden voor. “We zijn blij met die nieuwe instroom, maar er mogen gerust nog wat mensen bijkomen”, vindt jongerenvoorzitter Koen Verhelst.

Opvolging, daar is het huidige bestuur van de VEA Jongeren naar op zoek. Voor enkele leden van het vierkoppige bestuursteam lonkt de leeftijdslimiet van veertig jaar. In juni zijn er verkiezingen voor een nieuw bestuur. En dan heb je natuurlijk kandidaten nodig. In de afgelopen maanden heeft de vereniging stevig gerekruteerd en onlangs kon er vergaderd worden met een nieuwe lichting van een zevental enthousiaste nieuwkomers. 

Bekend van de Viesta

Zo is er Stijn Verbist van Bolloré Logistics. De 25-jarige businessdeveloper werd door zijn manager gewezen op een eerdere oproep voor nieuw bloed in Flows. “Ik ben momenteel samen met Lieven Den Doncker een project aan het uitwerken waarin we onderzoeken waarom afgestudeerden al dan niet voor een baan als expediteur kiezen”, klinkt het. “VEA kende ik al, vooral via de jaarlijkse Viesta. Kandideren voor een bestuursfunctie in juni ga ik nog niet doen. Ik wil me eerst nog wat inwerken en bovendien biedt mijn nieuwe job behoorlijk wat uitdaging. Maar sowieso vind ik het interessant om van VEA deel uit te maken.”

Wie wel kandidaat is voor het nieuwe bestuur, is Tia Meyvis (Ahlers). Zij is nu al actief in de commissie Promotie. “Ik ben momenteel volop aan het nadenken over welke nieuwe ideeën we op de werking kunnen loslaten”, klinkt het.

Treden eveneens toe: Matthieu Van Neck (BDP International), Jens Verboven (Gosselin Forwarding Services), huidig penningmeester Nathalie Lauwereyns (Kregspedi), Wolf Kussé (Vanguard) en Lieven Den Doncker (Ziegler).

"Fakkel doorgeven als team"

“Sommige mensen waren we al langer op het spoor”, zegt jongerenvoorzitter Koen Verhelst. “Anderen werden door hun management gevraagd om eens een kijkje te nemen. Iemand als Matthieu kan over enkele jaren een echte sterkhouder zijn, hij is heel gedreven. Ook Jens waren we al even op het spoor. Tia maakt haar rentree in de sector en is al voorzitter van de werkgroep talent development.”

Meteen voegt Verhelst eraan toe dat ze nog wel een vijf à zes nieuwkomers van dit kaliber kunnen gebruiken. “In juni is het tijd voor ons om plaats te maken voor een nieuw bestuur. We zijn als team begonnen, we zouden ook graag als team de fakkel doorgeven.”

Michiel Leen