Katrien Myny van NileDutch naar Industrials-team Manuport Logistics

Katrien Myny maakt de overstap van rederij NileDutch naar Manuport Logistics (MPL), waar ze aan de slag gaat als commercial executive Industrials. Ze krijgt gezelschap van Quinten Van der Linden, die de overstap maakt vanuit de breakbulktak van MPL.

Katrien is drieënhalf jaar aan de slag geweest bij NileDutch. “Ik ben NileDutch heel dankbaar voor die mooie periode, maar het was tijd voor een nieuwe uitdaging. Manuport is een gezond en groeiend bedrijf met een sterke reputatie. Voor mij is het niet alleen een carrièreboost, maar ook een intellectuele verrijking."

"Omdat we oplossingen voor de klanten ontwerpen van A tot Z, worden mijn horizonten serieus verbreed", gaat Katrien verder. "We zullen enerzijds nauw samenwerken met onze procurement- en operations-afdelingen. Anderzijds slaan we de handen in elkaar met zowel externe leveranciers als de collega’s uit onze groep, zoals: Euroports, Manuport Road Transport, Barging Solutions en Fast Customs.”

“Be Different, Be MPL!” zegt Katrien enthousiast. “De focus die bij MPL ligt op de (persoonlijke) groei en de jobtevredenheid van de medewerkers, is een enorme troef. Ik kijk er naar uit om binnenkort met onze klanten, collega’s en leveranciers het glas te heffen in onze gezellige Manuport Lounge.”

ASV: The Next Generation 

De nieuwe job betekent wel dat Katrien haar engagement bij ASV: The Next Generation, waar ze voorzitter events was, moet opgeven. “Iets wat ik enorm zal missen”, benadrukt Katrien. “Ik ga nauw contact houden met het kernteam en ik kan jongeren die wel bij een rederij werken alleen maar aanmoedigen om lid te worden van de werkgroepen onder ASV: The Next Generation.” Op een later tijdstip wil ze bekijken welk engagement ze kan opnemen in het verenigingsleven, maar nu ligt de focus op het inwerken in haar nieuwe functie.

Vlaggenschip

Ook Quinten Van der Linden vervoegt het commerciële Industrials-team. “Ik heb vijf jaar coils uit staalboten verdeeld naar klanten in heel Europa. Daar kwam ook nog de import en export van staal in containers bij kijken. Na enkele jaren in die positie werd de drang om mijn horizon te verbreden groter. Ik wil een job waarin ik me kan bewijzen en kan bijleren. Binnen Manuport speelt de Industrials-tak een zeer boeiende rol. Het is een van de grotere afdelingen binnen de groep, waar er zeker een aantal uitdagingen liggen. Onze expertise strekt zich uit van fertilizers & mineralen in bulk (opslag en value added services), verpakte of te verpakken grondstoffen voor onze grote en kleinere chemieklanten tot gespecialiseerde producten in isotanks. Een alternatief voor die laatste is onze flexitankdesk. Dat alles gebeurt met ons vlaggenschip 'Manuport Liquids'. Daarmee reiken we onze klanten alle mogelijke oplossingen en tools aan via onze operationele expertisecentra."

"De persoonlijke binding met de klanten is heel belangrijk, een vaardigheid die ik zeker meeneem uit de staalsector. Ik kijk er naar uit om gelijkaardige banden te smeden met klanten uit de chemische sector. Het wordt hard werken, maar ik zou het niet anders willen", besluit Quinten.

Michiel Leen