Nico Van hauwermeiren nieuwe directeur Sales bij Scania Belgium

Nico Van hauwermeiren startte op 2 januari bij Scania als directeur Sales voor België en Luxemburg. Hij komt van Toyota Belgium, waar hij eenzelfde functie bekleedde. Hij vervangt Koen Appels, die promoveerde tot directeur Services voor de Benelux.

Nico Van hauwermeiren (42) startte begin januari bij Scania als nieuwe directeur Sales voor België en Luxemburg. Hij komt over van Toyota Belgium, waar hij eenzelfde functie bekleedde, en vervangt Koen Appels, die onlangs promoveerde tot directeur Services voor de Benelux.

Nico Van hauwermeiren heeft achttien jaar ervaring in de automotive sector. Voor hij sales director bij Toyota werd, had hij managementfuncties in sales en aftersales bij Michelin, Mitsubishi Motors en Honda Europe.

Volgens Van hauwermeiren zal de ervaring die hij onder andere bij Toyota opdeed, goed van pas komen. “Dat merk staat van oudsher bekend om de efficiënte processen en het lean management. In mijn optiek moet de lat hoog liggen in functie van de klant. Een merk als Scania is dat hem verplicht en ik ben ervan overtuigd dat goed en zorgvuldig ingerichte verkoopprocessen ons hierbij zullen helpen”, stelt hij.

Van hauwermeiren krijgt de taak de verkoop van Scaniatrucks in België en Luxemburg een nieuwe impuls te geven. In het afgelopen jaar heeft het truckmerk in België licht markt verloren. “We hebben zo’n half procent marktaandeel verloren. Dat had vooral te maken met tijdelijke leveringsproblemen omdat de fabrieken de hoge productieniveaus nauwelijks konden verwerken. Toch kenden we vorig jaar een recordaantal afleveringen en zijn we 2019 met een goed gevulde orderportefeuille ingegaan. Zoals het er nu uitziet worden alle signalen voor dit jaar steeds groener. Ik heb alle vertrouwen in een marktaandeel dat aan Scania meer recht doet”, zegt hij nog.

Philippe Van Dooren