MPET schenkt alle medewerkers van het bedrijf een Flowsabonnement

Alle bedienden en kaderleden bij MPET krijgen eerstdaags een volledige toegang tot Flows. "Een bewuste investering", zegt MPET-president Dirk Oellibrandt. "Ik vind het belangrijk dat onze mensen 100% betrokken zijn bij het bedrijf én de sector.

De beslissing van de MPET-directie is behoorlijk ingrijpend. De komende dagen krijgen een paar honderd medewerkers van de containerterminal aan het Deurganckdok hun paswoord met toegang tot het volledige Flowsplatform. Het bedrijf had natuurlijk al langer meerdere logins voor het platform, maar bezorgt die nu aan elke medewerker.

"Om te beginnen willen we dat onze mensen goed geïnformeerd zijn over het bedrijf en de onmiddellijke omgeving", motiveert Dirk Oellibrandt. "Dossiers zoals de extra containercapaciteit bijvoorbeeld zijn ook voor ons van groot belang. Via de berichtgeving van Flows kan iedereen dossiers als dit, goed, snel en objectief geïnformeerd volgen."

Betrokkenheid bij de brede sector en de haven van Antwerpen is voor de topman van MPET een belangrijke eigenschap van een goede medewerker. "Om betrokken te zijn, moeten de mensen goed geïnformeerd zijn", is de redenering. "Wij spreken vaak over de havengemeenschap. Flows is daar volgens mij een belangrijke verbindende factor. Het is een manier om andere bedrijven en hun realisaties en noden te ontdekken. Ik zie er alleen maar voordelen in."

Correct

Dat Flows onafhankelijk is en dus ook al eens berichten brengt die niet aangenaam zijn, hoort er in de visie van Dirk Oellibrandt bij. "Wij vertrouwen erop dat de redactie zich goed informeert en het nieuws zoekt en daar objectief in is. Ik hoor binnen de gemeenschap ook waardering voor die aanpak. We moeten niet naïef zijn en beseffen dat er nu eenmaal dingen gebeuren die niemand graag ziet gebeuren. Al zie ik ons, zoals elke bedrijfsleider, liever positief in het nieuws. Dat Flows ook die berichten aandacht geeft, bijvoorbeeld in People & Jobs, is net een bewijs van een correcte opstelling."

Trendsetter

Jan Van Dooren, manager van Flows, is natuurlijk enthousiast over deze stap. "MPET is de eerste onderneming die deze stap durft zetten. Daar kan ik alleen maar veel respect en dankbaarheid voor tonen. We kunnen veel spreken over innovatie. Maar soms is vernieuwend denken ook eenvoudig. MPET geeft de medewerkers niet alleen een mooie incentive. Het bedrijf wint aan waarde als werkgever, als maatschappelijk verantwoord ondernemer én profileert zich als een transparant en modern havenbedrijf. Ik hoop dat MPET een trendsetter is en dat hun voorbeeld andere ondernemers inspireert. Het is ook een enorme opsteker voor de redactie. Onze journalisten hebben zich de voorbije jaren met veel succes ingezet en schitterende cijfers gerealiseerd. De stap van MPET is voor hen dan ook veel meer dan een schouderklopje. Die betekent een boost voor onze aanpak."

Bart Timperman