Maryse Verlaak (ex-PoA) start mee communicatiedienst Zuidnatie op

Maryse Verlaak start op 4 oktober 2021 als eerste communication officer bij logistieke dienstverlener Zuidnatie. Na een spontane sollicitatie werkte Zuidnatie samen met haar een traject uit om een communicatiedienst op te starten.

Zuidnatie had voor de aanstelling van Maryse Verlaak als communication officer geen aparte communicatiedienst. "Communicatieve taken worden vandaag door medewerkers op verschillende afdelingen uitgevoerd", vertelt Maryse. "We hebben een volledig nieuw functieprofiel op maat opgesteld om de communicatiedienst uit te bouwen."

Match

"Het was meteen een match", gaat ze verder. "Ik had Zuidnatie altijd al op het oog. Het is een logistieke grootspeler in de haven die sterk gericht is op innovatie en duurzaamheid. Daarnaast is het een familiebedrijf dat zich over zijn mensen ontfermt. Zelf ben ik ook echt een familiepersoon, en voelde ik veel warmte tijdens onze gesprekken."

Maryse zal zowel voor de interne als externe communicatie instaan. "Intern wordt de veiligheidscommunicatie voor de arbeiders een belangrijke pijler", vertelt ze. "Extern zal ik me vooral bezighouden met het organiseren van evenementen, de deelname aan beurzen, maar ik zal ook de pers mee te woord staan en onze socialemediakanalen onderhouden. Het is een heel gevarieerd takenpakket."

Back to the roots

Maryse legde op 12 september 2021 haar functie als host/hospitality medewerker bij Port of Antwerp neer. Daarnaast was ze, omwille van COVID-19, ook nog parttime aan de slag als assistente corporate communication. "Voor de corona-uitbraak organiseerde ik vooral rondleidingen en havenbezoeken. Mijn job hield veel sociaal contact in en dat viel plotsklaps weg. Aangezien ik een bachelor communicatiemanagement heb behaald, mocht ik tijdens de coronacrisis op tijdelijke basis de bedrijfscommunicatie mee uitwerken. Dankzij die job besefte ik dat ik terug naar mijn roots wilde gaan en een functie wilde in het verlengde van mijn studies."

Paplepel

Als onderdeel van haar bachelor, volgde Maryse in 2018 drie maanden stage bij de luchthaven van Antwerpen. "Ik vind de luchtvaart en de logistieke sector in het algemeen enorm boeiend, maar ik heb altijd al een zwak gehad voor het water", vertelt ze. "De 'maritiem' is mij met de paplepel ingegeven. Mijn vader werkte jarenlang als scheepsagent en is nu business development manager bij Boeckmans. Als klein meisje mocht ik mee aan boord van de schepen. Dat was heel impressionant. Ik denk dat mijn voeling met de haven zo is gegroeid. Ik zie mezelf de komende jaren ook niet elders werken. Elke dag in de shipping is anders."

Bosuil 

Op 4 oktober gaat ze bij Zuidnatie aan de slag. "Momenteel ben ik op verlof in Spanje en kan ik hier nog even de batterijtjes opladen voor ik erin vlieg", vertelt ze. "Op woensdag 6 oktober sta ik met Zuidnatie al op mijn eerste evenement: de Antwerp jobbeurs op de Bosuil."

Julie Desmet