Martine Heyvaert: “Terugkeer naar Zuidnatie voelt als thuiskomen”

Het moet zijn dat 'de maritime' een microbe is die je nooit meer loslaat. Martine Heyvaert start als human resource officer bij Zuidnatie. Een terugkeer naar de sector die haar nauw aan het hart ligt én naar een voormalige werkgever.

Martine begon haar carrière bij Van Ommeren, de voorloper van het huidige Vopak, op de boekhoudafdeling. Nadat het bedrijf met Pakhoed fuseerde tot Vopak, werkte ze er op de hr-afdeling, zowel voor de havenarbeiders als de bedienden. Van 2002 tot 2007 werkte Martine als timekeeper bij Zuidnatie. Daarna kwamen Herfurth en de Royal Burger Group. Ook haar echtgenoot is in de maritieme sector actief.

Passie

In 2018 zette ze de stap naar een job buiten het maritieme veld, met hr-functies in de IT- en retailsector. “Toch stak mijn passie voor de maritieme sector weer de kop op”, zegt Martine. En zo keert ze nu terug naar Zuidnatie, als hr officer. “Ik ken de familie Feys nog van toen”, klinkt het. “Dit voelt als thuiskomen. Ik ben nu 56, maar ik heb nog ambitie. Op deze manier wil ik mijn pensioen halen. Mijn leeftijd heeft me geen parten gespeeld bij het solliciteren. Mijn brede ervaring speelt in mijn voordeel."

Hr steeds belangrijker

Het hr-gegeven is wel enorm aan belang gaan winnen in het anderhalve decennium sinds Martine bij Zuidnatie werkte. “Hr wordt steeds belangrijker, ook in logistieke bedrijven."

Maar wat spreekt Martine zo aan in de maritieme sector? “Op een terminal is altijd actie. Je komt in contact met verschillende mensen, arbeiders en bedienden. Er is een bepaalde sfeer die je elders niet vindt. Vanuit Ekeren ben ik bovendien snel op het werk.”

Michiel Leen