'Maritieme' prijzen voor jonge winnaars tekenwedstrijd Brabo (+foto's)

Loods- en bootliedenbedrijf Brabo organiseerde recent een kleur- en tekenwedstrijd voor de kinderen van het personeel. De jonge winnaars kunnen rekenen op een prijs met een maritiem tintje.

Heel wat personeelsleden bij Brabo hebben jonge kinderen. Om de kids in tijden van lockdown wat te doen te geven, organiseerde het bedrijf een teken- en kleurwedstrijd. "We wilden iets doen voor de kinderen van onze medewerkers", zegt commercieel directeur Koen De Groof. "Eerder waren er al Sinterklaas- en Paasfeestjes. Wat konden we doen om een beetje licht en ontspanning te brengen in deze donkere tijden?"

Attentie voor elke deelnemer

Het werd een teken- en kleurwedstrijd in verschillende categorie├źn, met kleurplaatjes voor de allerjongsten, terwijl de wat oudere deelnemertjes hun eigen inspiratie de vrije loop konden laten. In totaal waren er 26 inzendingen. Zie de vijf foto's. Voor elke deelnemer was er een attentie.

'Maritieme' prijzen

De winnaars kregen dan weer prijzen met een onmiskenbaar logistiek of maritiem kantje. Voor de oudsten een Lego-trein, voor de jongeren Lego- en Duplo-bootjes. De actie werd duidelijk gesmaakt, weet Rita Schram, die als management assistant de actie overzag. "In ons korps is een verjonging gaande, waardoor veel van onze medewerkers nu jonge kinderen hebben. Zij zien hun kinderen thuis in ongewone omstandigheden zonder veel extra activiteiten. Dan is zo'n teken- en kleurwedstrijd een hart onder de riem."

Michiel Leen