Manuport bouwt 'Lounge' uit scheepscontainers

Gebrek aan kantoorruimte drijft Manuport Logistics naar een originele oplossing: hun refters en vergaderzalen vind je nu in een gezellige 'Lounge', opgebouwd uit scheepscontainers en met onbetaalbaar zicht op de Antwerpse binnenstad.

Het personeel van Manuport kan sinds kort zijn pauzes en vergaderingen houden in de Manuport Lounge oftewel de MPL Lounge. Uit oude scheepscontainers werd in sneltempo een multifunctionele pleisterplaats gebouwd. Binnenin heeft die de allure van een gezellige chalet, inclusief stemmige muziek en airco.

Snelle oplossing

CEO Guy Pasmans: “We kampten in onze kantoren al een tijdje met plaatsgebrek. Er waren in pre-COVID-tijden nieuwbouwplannen, maar omdat het snel moest gaan hebben we een andere oplossing bedacht. Door enkele scheepscontainers aan elkaar te koppelen, konden we snel een ruimte creëren waar onze personeelsleden kunnen vergaderen en ontspannen. Vanaf oktober kunnen we via een app middagmaaltijden bestellen en die ter plaatse consumeren. Onze vroegere refter in het oude kantoorgebouw wordt omgevormd tot nieuwe burelen.”

Uitzicht 

Kers op de taart is het uitzicht. “De ramen zijn zo gemonteerd dat je vanuit de MPL Lounge een mooi zicht hebt op de trekpleisters van de Antwerpse binnenstad: de kathedraal, het Museum aan de Stroom en de Boerentoren. In de toekomst willen we de multifunctionele lounge ook gebruiken voor opleidingen en vergaderingen”, zegt Pasmans.

Michiel Leen