Maersk en Thomas More worden 'Partners in Education'

Rederij Maersk en de Mechelse hogeschool Thomas More slaan de handen in elkaar. Studenten logistiek management krijgen les op de bedrijfszetel van Maersk en komen zo meteen in aanraking met het werkveld, en de rederij wint aan naamsbekendheid.

'Partners in Education' is een structurele en duurzame samenwerking tussen de Thomas More Hogeschool en bedrijven, met als doel een kwalitatieve opleiding te bieden die perfect aansluit bij de noden van de bedrijfswereld. De bedrijven stellen hun expertise ter beschikking bij het ontwikkelen van cursusmateriaal en curricula, geven gastcolleges, bieden stageplaatsen aan en dergelijke meer. In ruil profiteren de bedrijven van een betere naamsbekendheid bij de studenten en krijgen ze een betere voeling met hun leefwereld.

Courses@work

Via Elisabet Van Caeneghem, coördinator bij Thomas More en een voormalige Maerskcollega, kwamen Thomas More en Maersk enkele maanden geleden in contact. “Ik was onmiddellijk enthousiast over het concept”, zegt Michel Marstboom, verantwoordelijke voor Maersk in België. “Een verfrissende, unieke aanpak waar alle partijen beter van worden. Zo maakt bijvoorbeeld ook 'courses@work' deel uit van de samenwerking, waarbij studenten een deel van hun lessen krijgen in de kantoren van het bedrijf en zo geprikkeld worden voor hun toekomstige werkveld. Met de recente reorganisatie zitten transport, terminals en supplychainmanagement onder één dak en hebben we als bedrijf best wat te bieden. De mogelijkheden zijn legio.”

De eerste courses@work, bootbezoeken en gastcolleges zijn inmiddels achter de rug en werden door de studenten als bijzonder inspirerend ervaren. "Thomas More en Maersk kijken uit naar een prima samenwerking de komende jaren en een wederzijdse verrijking", besluit Marstboom.

Michiel Leen