Luk Laerenbergh (Port of Antwerp) wandelt 800 kilometer voor Oscare

Geen half werk voor Luk Laerenbergh. Namens het Havenbedrijf zetelt hij in het bestuur van Oscare, nazorg- en onderzoekscentrum voor brandwonden en littekens. Om dat goede doel te steunen, stelt hij zichzelf een stevige sportieve uitdaging.

Luk Laerenbergh, corporate secretary bij Havenbedrijf Antwerpen, trekt zijn wandelschoenen aan voor het goede doel. Ten voordele van het Kinderbrandwondenfonds van Oscare, het vroegere Greet Rouffaer-huis, neemt hij zich voor om 800 kilometer te wandelen op drie maanden tijd.  

Littekens

Luk staat als secretaris de governanceorganen van het Havenbedrijf bij en overziet enkele bedrijfsoverkoepelende diensten (waaronder de logistiek). Hij trad namens het Havenbedrijf toe als bestuurslid van Oscare. “Oscare zocht aansluiting bij de brede gemeenschap in Antwerpen. Zo is bijvoorbeeld de commandant van de Antwerpse brandweer ook bestuurslid. Vanuit het maatschappelijke engagement van het Havenbedrijf ben ik tot het bestuur toegetreden.” 

Oscare zet zich in voor mensen met littekens. Vroeger lag de focus vooral op brandwonden, nu kunnen ook mensen met littekens na operaties en ongevallen bij Oscare terecht. “Gelukkig zijn dergelijke zaken mij en mijn omgeving bespaard gebleven, maar ik wil me wel inzetten voor wie er het slachtoffer van is”, zegt Luk.  

De Warmste Winter 

In het kader van de actie “De Warmste Winter” wandelt Luk nu, geflankeerd door zijn hond, gemiddeld 9 kilometer per dag. Hij wil 800 gesponsorde kilometers bij elkaar wandelen. “Zoals je vroeger op school ook sponsortochten had”, licht Luk toe. Intussen zijn er een kleine dertig sponsors die al zo’n 1.000 euro bij elkaar brachten, maar dat aantal mag natuurlijk nog stijgen.   

Michiel Leen