Lifestyle-site ’Myx’ van Philippe Fierens live, magazine uit december

Onder de noemer 'Myx Magazine' bouwt logistiek ondernemer en headhunter Philippe Fierens aan een interactief lifestyleplatform voor ondernemende levensgenieters. Zoals je er ook in de maritieme en logistieke sector vindt.

Philippe Fierens kent u van zijn activiteiten in de executive search (ExSeCo) en recruitment (Catenon) en zijn staat van dienst bij Aviapartner en Katoen Natie. Nu ontpopt hij zich samen met uitgevers Eva en Patrick Van Tolhuyzen tot sterkhouder achter het lifestyleblad en -platform 'Myx Magazine.' De focus ligt op lifestyleonderwerpen die vermogende ondernemers met goesting in het goede leven kunnen interesseren: gastronomie, reizen, auto's, yachting, luxe en interieurdesign. “Een publiek van voornamelijk 35-plussers met een mooi inkomen. In Vlaanderen alleen al is dat een potentiële doelgroep van zo'n 794.000 mensen en 593.000 bedrijven”, maakt Fierens zich sterk.

Geen nine to five

Fierens kent initiatiefnemer Van Tolhuyzen uit zijn tijd bij a.hartrodt, waar Patrick customer service-diensten aanbood. “Toen Patrick me vroeg als consultant, was ik meteen geïnteresseerd”, zegt Fierens. “Ik wil hier zelf ook tijd en middelen in steken om van 'Myx' een succes te maken.”

En dat terwijl Fierens al aan het hoofd staat van twee bedrijven. “Mijn werkdagen zijn geen nine to five. Kandidaten zie ik vaak 's avonds, na de kantooruren. Zo blijft er overdag nog tijd voor andere projecten, zoals 'Myx'.”

Maritieme levensgenieters

Fierens vermoedt dat ook in maritieme en logistieke kringen een publiek te vinden is. “Je ziet mensen uit de sector samen golfen, samen toerritten maken met de wagen of oldtimer. Er zitten veel levensgenieters in de sector. Meer nog dan in veel andere sectoren wordt er geluncht of na het werk pinten gepakt. Klanten verwachten dat contact ook.”

Vlaams

Niet dat Fierens nu de titel van hoofdredacteur voert. Wel coördineert hij vanuit Vlaanderen de praktische kant van de zaak en stuurt het zeskoppige salesteam aan. De familie Van Tolhuyzen woont immers in Spanje. “Maar de verankering van het platform en het blad is Vlaams, we werken uitsluitend met Vlaamse partners voor de content, het webdesign en het drukwerk”, zegt Fierens. De website ging begin deze maand live, de eerste papieren 'Myx' ligt in december in de rekken.

Meer info: https://myxmagazine.be/

Michiel Leen