Lennart Maebe bij eerste lichting 'Katoen Natie University' in Houston

In samenwerking met het Bauer College of Business van de University of Houston, runt Katoen Natie in de VS een eigen trainingsprogramma voor kaderleden. De Belg Lennart Maebe is een van de alumni van het programma.  

Lennart Maebe bij eerste lichting

Lennart Maebe is business support manager voor de divisie Petrochemicals in America, en woont en werkt in Houston. “Ons team ondersteunt de gebruikers van allerhande systemen die we binnen de groep gebruiken. Daarnaast vertalen we nieuwe noden en wensen van de verschillende departementen in onze huidige en nieuwe systemen die we aan het ontwikkelen zijn. Ik werk nu iets meer dan vier jaar voor Katoen Natie, waarvan intussen drie jaar in Houston. Toen Katoen Natie University de selectie maakte voor zijn eerste lichting studenten, was ik genomineerd door mijn toenmalige manager, wiens positie ik nu vervul.” 

“Ik volgde het programma in 2019. Na de eerste les moest ik terugdenken aan mijn opleiding bij Vlerick Business School. Ook daar startte de les met een presentatie van de prof, waarna de les omschakelde naar een hands-ongedeelte waarbij je met een groepje van vier à vijf studenten naar een break-outroom moest om daar een bepaalde opdracht (uniek per groep) af te werken. Meteen toepassen van wat je hebt geleerd, en onder een lichte tijdsdruk. Dan eenmaal terug in de klas, stelde elk groepje voor wat de uitkomst was. Zo ging je na elke les weliswaar moe van de intensiteit maar zelfzeker over de kennis, naar huis. Zelfzekerder dan wanneer je die interactie niet zou hebben gehad. Ik zag datzelfde principe met de Katoen Natie University. Maar in plaats van met medestudenten zit je samen met collega’s met wie je soms nog niet hebt samengewerkt, maar met wie je wel een unieke band smeedt. Daar zat voor mij persoonlijk de meeste return, gezien ik al een achtergrond had in management."

Ben je lang in de VS geweest om aan het programma deel te nemen?

"Ik woon en werk in Houston, en het programma, althans voor de eerste lichting, was ongeveer één sessie elke maand (in totaal twaalf sessies)." 

Wat heb je geleerd aan de University? 

"Net zoals met elke opleiding, zie je afhankelijk van je input een bepaalde return. Wat ik vooral heb geleerd is dat een dialoog met collega's die werken buiten je domein, niet optioneel is maar noodzakelijk. Zij zien jouw department op een bepaalde manier, ook de problemen die je hebt, en kunnen vaak een perspectief bieden waar je zelf niet zou aan denken. Ik ben er dus vooral op vooruitgegaan op intermenselijk vlak. Voor mezelf was de opleiding niet hartstikke moeilijk. Er waren ook geen examens om je kennis te testen op het einde van het programma."

Pas je de opgedane kennis nu toe in je dagelijkse job?  

"In de zin dat ik nog meer dan voordien in dialoog probeer te gaan met collega's, om de verschillende perspectieven te kunnen verwerken. Dat zeker en vast."

Zou je het de collega's aanraden om deel te nemen?  

"Absoluut. Het programma en het concept kunnen en zullen nog verbeteren in de komende jaren en zullen zich aanpassen aan de noden van het bedrijf. In zijn huidige vorm geeft de opleiding mensen een kans om nieuwe concepten te leren van proffen, om te netwerken, en om naast hun day-to-dayjob iets te hebben om naar uit te kijken. Intussen heeft zo goed als iedereen in mijn team de opleiding kunnen volgen."

"Daarnaast doe ik mijn best mijn teamgenoten de kans te geven om zich op andere vlakken ook bij te scholen. De functies die we uitvoeren en de verantwoordelijkheden veranderen namelijk over de jaren. Hoe meer kennis, hoe meer zelfzeker en hoe meer plezier mensen zullen hebben in hun job. Katoen Natie University is een voertuig, maar er zijn nog andere ook, waarvan de manager de belangrijkste is in mijn opinie.” 

Zoals McDonalds en Google

Juan Carlos Lucio is de general manager van Katoen Natie University. De opleiding evolueert en de University werkt nu samen met Antwerp Management School in een nieuw Global Business Management Program. Dat moet de volgende generatie leiders in Katoen Natie voorbereiden.

“We wilden de snelle groei van het bedrijf ondersteunen met een toestroom van goed gekwalificeerd personeel. Zo ontstond het idee van onze 'corporate university'. Bedrijven als McDonalds en Google hebben soortgelijke initiatieven. Per profiel wordt een apart curriculum opgesteld waarin leiderschap, management, logistiek, human resources en andere essentiële vaardigheden aan bod komen. Iedereen die het hele proces heeft doorlopen, heeft de kwalificaties om een ​​leidende rol in het bedrijf op zich te nemen”, schetst Lucio het concept.

The Katoen Natie way 

"Ons initiële programma, het Certificate in Management and Business Excellence is opgesteld in samenwerking met het Bauer College of Business, onderdeel van de University of Houston, maar de mentaliteit is die van 'the Katoen Natie way'. Katoen Natie is een bedrijf voor mensen met een open geest en die willen groeien”, zegt Lucio. “Wij zijn anders dan veel traditionele corporate bedrijven. We passen ons voortdurend aan, we veranderen voortdurend als gevolg van onze constante groei en de vraag van klanten. Door die zakelijke dynamiek heb je mensen nodig die daarin mee kunnen en willen.”

KTN University maakt van het bedrijf een aantrekkelijke werkgever en speelt ook een rol bij het behouden van talent. “Onze educatieve programma's kosten de deelnemers niets anders dan hun engagement om waarde toe te voegen en het verschil te maken in Katoen Natie. Hoger onderwijs is normaal gesproken erg duur in de VS. Dus met KTN University creëren we ook kansen voor onze gemeenschappen, en het kan interessant zijn om als werknemer aan het programma deel te nemen”, zegt Lucio.

De training levert ook ontroerende menselijke verhalen op. “Een van onze topklanten serviceleiders belde haar moeder in het ziekenhuis tijdens de kick-offceremonie van haar executive opleidingsprogramma: 'Moeder, ik heb altijd gezegd dat ik zou gaan studeren aan de universiteit op een dag. Ik bel je van de universiteit.' We doen het voor zulke momenten. En dan groeien we samen verder."

Michiel Leen