Laurent Moyersoen (NxtPort) Flows Rookie of the Year

Laurent Moyersoen, customs project manager bij NxtPort, wint de eerste editie van de Flows Rookie of the Year. Moyersoen nam de prijs in ontvangst tijdens het Flowsontbijtevent op de beurs Transport & Logistics in Antwerpen.

Flows Rookie of the Year word je niet zomaar: de vier kandidaten worden voorgedragen door hun werkgever én moeten tijdens het ontbijtevent met een korte presentatie bewijzen dat zij en niemand anders de award waard zijn. Daarna volgt nog een vraag uit de vakjury onder leiding van Carol Lamarque (Duval Union). Naast Moyersoen traden ook Jasper Geerts (ICL), Alec Hendrickx (MSC) en Cédric Peeters (Portmade) in het strijdperk.

Moyersoen toont zich blij verrast met de onderscheiding. "Tijdens de presentatie zag ik dat we stuk voor stuk sterke kandidaten waren. Ik voel me zeer vereerd met de prijs, maar ik vind het minstens even belangrijk dat alle rookies hier vandaag in de aandacht staan."

Hippiebus

Moyersoen benadrukte in zijn persoonlijke presentatie, waarin we ook kennis maakten met zijn hippiebusje en verbouwingsperikelen, het belang van innovatie voor de bredere community en niet enkel als Return on Investment voor één geïsoleerd bedrijf. Een idee waarvan hij in zijn bezigheden voor NxtPort de maritieme community probeert te overtuigen. Eddy Wouters (directeur ASV) speelt namens de jury advocaat van de duivel. "Hoe ga je in de jungle van de private havengemeenschap, met haar vijfhonderd vaak concurrerende onderdelen, bedrijven overtuigen van een project als NxtPort?"

"Meer dan 'what's in it for me'"

"De vraag 'what's in it for me' is belangrijk, maar als bedrijf moet je ruimer kijken", argumenteert Moyersoen. "In de hedendaagse wereldeconomie zijn er heel wat bedreigingen voor een systeem als de Antwerpse haven. Dan moet je de community als geheel sterker durven maken. Bedrijven zouden de verschillende modules spontaner kunnen invoeren, want de voordelen spreken voor zich."

De jury besliste na korte beraadslaging unaniem om Moyersoen de prijs toe te kennen. Voorzitster Lamarque had evenwel lof voor alle kandidaten. "Het zijn stuk voor stuk high potentials", besluit ze. 

Met het prijzengeld van 2.000 euro mag Moyersoen, het communityidee indachtig, uiteraard altijd een rondje geven, maar zelf heeft hij al een bestemming voor het geld gevonden: "Het zal goed van pas komen bij de verbouwing", lacht de kersverse Rookie of the Year. 

Michiel Leen