Laurent Colanbeen (ex-Stukwerkers) voor Euroports naar China

Laurent Colanbeen begint een nieuw hoofdstuk als business development manager bij de Antwerpse internationale groep Euroports. Na vijf jaar bij Stukwerkers in Gent zal hij nu onder meer de terminals van Euroports in China verder helpen ontwikkelen.

Laurent Colanbeen (32) kondigde in oktober aan dat hij Stukwerkers in Gent na vijf jaar zou verlaten. Hij bevestigt nu dat hij vanaf begin januari aan de slag gaat als business development manager bij Euroports. Het was de internationaal actieve groep niet ontgaan hoe Colanbeen de containerafdeling van Stukwerkers had helpen groeien en de uitbreiding van de multimodale containerterminal ITG had geleid. Euroports, met hoofdzetel in Kallo, is een van de grootste spelers in Europa op het gebied van diensten en infrastructuur voor maritiem-logistieke toeleveringsketens, actief in Europa, Azië en Latijns-Amerika.

Euroports België

Colanbeen is momenteel (op afstand) actief in het commerciële team in Antwerpen. "De verwelkoming door mijn mentoren Kris Dhondt en Philip Berckmans was zeer aangenaam. We hadden meteen een klik want we zitten op dezelfde lijn wat betreft klantgerichtheid en duurzame waardecreatie.”

"Ik krijg nu een grondig inzicht in de wereldwijde en lokale aanwezigheid van Euroports en zijn maritieme diensten en mogelijkheden om een breed scala aan goederen te verwerken. Ik heb er alle vertrouwen in dat we onze voetafdruk kunnen versterken en nieuwe opportuniteiten kunnen ontwikkelen. Daarvoor vertrouwen we op onze eigen sterktes en gebruiken we de kracht van de volledige groep."

China ontwikkelen

Zijn nieuwe rol zal Colanbeen ook naar Shanghai brengen om de zakelijke mogelijkheden verder te ontwikkelen.

"Onder leiding van Euroports’ China CEO Werner Cramers en in dichte samenwerking met Kris en Philip, zal ik de bestaande Euroports terminals in Changshu en Gaolan mee helpen verder ontwikkelen en de mogelijkheden onderzoeken om onze dry bulk in China verder uit te breiden."

Roel Jacobus