Katleen Dirickx verlaat Odisee, maar "studenten mogen altijd bellen"

Katleen Dirickx verlaat Hogeschool Odisee om zich te focussen op haar activiteit als logistiek consultant. “De praktijk boeide toch net iets meer dan het klaslokaal."

Dirickx combineerde de laatste jaren een functie als opleidingscoördinator en docente bij de Brusselse Hogeschool Odisee met opdrachten als zelfstandig project- en interimmanager in de warehouse- en transportsector. Beide blijven combineren werd lastig, dus hakte Dirickx de knoop door. “Je kunt geen twee voltijdse opdrachten combineren”, klinkt het. “Ik moest een knoop doorhakken. Uitsluitend in het onderwijs werken zou financieel niet haalbaar zijn. Daarbij: de praktijk boeide me net iets meer.”

Verbinding

Die praktijkervaring was vijf jaar geleden de reden waarom Dirickx als opleidingscoördinator werd aangetrokken. In totaal heeft ze vijfentwintig jaar ervaring in de supplychain op zak, met doortochten bij onder andere Carrefour, PriceWaterhouseCoopers en Alpro. “Vanuit die ervaring kon ik voor Odisee de verbinding leggen met het werkveld en de belangenorganisaties”, zegt Dirickx.

Bij Odisee wordt ze opgevolgd door Nadine Hendrickx. “Zij maakt nu de volledige overstap naar het onderwijs”, weet Dirickx. “Ik kan er gerust van zijn dat de opleiding in goede handen achterblijft. Sowieso bereid je een overstap als deze enkele maanden intensief voor.”

Balans

Bij Odisee combineren wel meer docenten een onderwijs- met een privébaan. Heeft Dirickx nog advies voor mensen in een dergelijk traject? “Waak er goed over dat beide activiteiten combineerbaar blijven en dat de balans in evenwicht is. Niet evident, want veel dingen lopen door elkaar. Vooral over bereikbaarheid moet je goede afspraken maken, anders word je overspoeld door mails, gesprekken, WhatsAppberichten.”

Dat Dirickx nu voluit voor de privé kiest, betekent niet dat Odisee geen beroep meer kan doen op haar knowhow. “Studenten en (oud-)collega’s mogen me altijd bellen, en ik zal vast nog wel eindwerken en stages begeleiden of stageplaatsen helpen zoeken."

Michiel Leen