Jill Olbrechts (consulent LOGOS) helpt mensen naar job in logistiek

Jill Olbrechts is de nieuwe opleidingsconsulent bij sectoraal opleidingsfonds LOGOS. Samen met twee collega's wil ze mensen warm maken voor een job in de logistieke sector.

Na zeven jaar bij grondstoffenexporteur SQM besloot Jill het over een andere boeg te gooien. Sinds kort is ze aan de slag bij LOGOS. "Bij LOGOS heb ik een zeer gevarieerd takenpakket. Zo begeleid ik onder andere verschillende projecten die mensen toeleiden naar een job. Bij mijn vorige werkgever was ik actief in sales, later in procurement & sourcing. Een aangename sfeer, maar na zeven jaar was het tijd voor iets anders. Die logistieke bagage komt in de nieuwe job sowieso van pas."

Jill heeft een diploma toegepaste taalkunde Engels/Italiaans, een master meertalige communicatie en een opleiding tot leerkracht. Die onderwijskwalificatie bracht ze in de praktijk door avondonderwijs te geven aan nieuwkomers die het Nederlands leren. "Ik vermoed dat ook die ervaring in mijn nieuwe job van pas zal komen."

Op de nieuwe werkplek, in de schaduw van het MAS, is de haven nooit ver weg. "Ik ben geen geboren Antwerpse en had vroeger niet echt iets met de haven", zegt Jill. "Maar door enkele jaren in deze omgeving te werken, heb ik gemerkt hoe de haven triggert en intrigeert."

Michiel Leen