Iconische dubbeldekker 'De Bus' verhuist naar nieuw stekje

Een van de twee rode Londense dubbeldeksbussen die het uithangbord vormen van snackbar 'De Bus' in Kallo, verhuisde afgelopen weekend naar de nieuwe locatie aan de Ketenislaan. Een spannend moment, want de mastodont stond al zeventien jaar stil.

Snackbar 'De Bus' uit Kallo verhuisde naar een nieuwe plek op de terreinen van Transport Roosens in Kallo. Een van de twee iconische dubbeldeksbussen die de snackbar zijn unieke uitzicht geven, verhuisde mee. De Londense mastodont werd afgelopen zaterdag op transport gezet van de Kruipin naar de Ketenislaan. Van de 'keukenbus' neemt uitbaatster Nadja Van Kempen afscheid. 

Familiezaak

De verhuis is een familiezaak, want Nadja's broer nam met zijn bedrijf Transport Van Kempen het transport voor zijn rekening. Toch bleef het een spannend moment, geeft Nadja toe. "We wisten niet goed hoe de bus zou 'reageren' als die plots werd opgehesen", klinkt het. "Ook het transport per dieplader was een uitdaging. Ik was bang dat zo'n smalle en hoge bus zou gaan hellen in de bochten." Een ongegronde vrees, want uiteindelijk bereikte het opvallende transport zonder kleerscheuren de nieuwe locatie. Met het nodige pas- en meetwerk wordt de bus nu geïntegreerd in de nieuwbouw bij Roosens. 

Opening: 14 november

De 'oude' locatie van 'De Bus' sluit op 7 november de deuren. Op zaterdag 14 november houdt 'De Bus' opendeurdag op de nieuwe locatie, om vanaf maandag 16 november volledig operationeel te zijn. 

Michiel Leen