Hugo Geerts (Rhenus) eindigt veertigjarige carrière: “Mixed emotions”

Managing director van Rhenus Holding Belgium en Rolling Stones-fan Hugo Geerts neemt met ‘mixed emotions’, een van de songs van de rockband, afscheid van de transportsector na een carrière van 40 jaar. Zijn opvolger is Filip Van Kerchove (foto 2).

Nadat Hugo Geerts een licentiaat rechten behaalde aan de Universiteit Antwerpen en een MBA aan Vlerick Gent, startte zijn carrière in de Antwerpse ‘maritime’. Hij begon in 1980 bij Nedlloyd België als Line Manager Far East. Na tussenstops bij Damco New York en opnieuw Nedlloyd maar dan als general manager, verzeilde hij bij Alpina/Neptune, dat later werd ingelijfd door de Rhenus Group.

Mijlpalen

Als belangrijke mijlpalen in zijn carrière herinnert Geerts zich onder meer de fusie tussen Alpina en Neptune, de reorganisatie van Alpina Rotterdam, de fusie tussen Rhenus en Safar en de fusie met Maxx.

“Ik heb het altijd graag gedaan. Ik blik dan ook met ‘mixed emotions’ maar ook een ‘miss you’ op die periode terug”, zegt Geerts. “Ik heb het geluk gehad dat ik de eerste 12 jaar bij Nedlloyd in de rederijwereld heb kunnen werken en daarna 28 jaar in logistiek en expeditie. Het was altijd heel boeiend, al is het Antwerpse landschap niet evident. De strijd tussen expediteurs en scheepsagenten zorgde vaak voor kliekjes. Ondertussen doen de rederijen meer logistiek dan vroeger. Wat ik vooral zal missen, zijn de internationale contacten. De laatste jaren bekleedde ik een Europese functie met veel contacten in verschillende culturen”, zegt hij.

Muziek

Nu hij met pensioen gaat, kan hij meer tijd besteden aan zijn andere passie: muziek. Tijdens zijn rechtenstudies studeerde hij gelijktijdig piano aan de muziekschool in Antwerpen. “Ik zal niet in een zwart gat vallen. Ik speel al 25 jaar in een rockorkest en ben grote fan van de Rolling Stones. We treden regelmatig op, al is het nu wat minder door de coronacrisis. Muziek is een toffe uitlaatklep. Het is een bindend element. Ze brengt mensen samen zonder hiërarchie. Muziek is dus een van de belangrijke dingen die ik nog ga doen. Omdat er door de coronacrisis verschillende zakelijke reizen niet hebben kunnen plaatsvinden, houd ik mij ook nog beschikbaar voor Rhenus. Ze mogen me altijd bellen”, besluit Geerts. Hij zet vanaf 1 november officieel een punt achter zijn actieve carrière in de transportsector.

Opvolging

De opvolging bij Rhenus is ondertussen al verzekerd. Filip Van Kerchove (tweede foto), huidig division manager Steel, Road en General, volgt Hugo Geerts op als managing director. Hij werkt al bijna zestien jaar voor Rhenus.

Koen Heinen