Heike Ulburghs volgt Wesley Mazzei op als general manager Haven Genk

Huidig commercieel directeur van Haven Genk, Heike Ulburghs, volgt Wesley Mazzei op als general manager van Haven Genk. Mazzei stapte over naar Group Machiels. Ulburghs neemt haar nieuwe functie op vanaf 1 januari 2021.

Ulburghs, in 2004 afgestuurd als handelsingenieur, startte haar carrière bij logistiek dienstverlener Ahlers. Ze werd pas begin 2019 bij Haven Genk binnengehaald als commercieel directeur. De raad van bestuur van Haven Genk heeft haar nu benoemd als nieuwe general manager in opvolging van Wesley Mazzei, die begin september zijn vertrek aankondigde naar Group Machiels. Haven Genk is een joint venture tussen Group Machiels en het staalbedrijf Aperam. Mazzei wordt binnen groep Machiels verantwoordelijk voor de Logistieke Business Unit inclusief Haven Genk, Genk Green Logistics en Port of Limburg, de nieuwe terminal op de voormalige Fordsite.

Logistieke ervaring

Volgens Mazzei is Ulburghs de ideale persoon om Haven Genk te leiden. “Met haar logistieke ervaring en track record kan ze de haven verder ontwikkelen. Ik zie zeer uit uit naar de hernieuwde samenwerking”, zegt hij.

“De ontwikkeling van zowel Haven Genk als Port of Limburg is van groot belang voor het economische weefsel van onze regio. Er zal nog meer worden ingezet op de strategisch uitstekende ligging van Genk als duurzaam synchromodaal alternatief en concurrentieel voordeel voor de regio. Mede dankzij al onze werknemers, de aandeelhouders en de beschikbare faciliteiten heeft Haven Genk alle troeven in handen om verder te groeien en een nog belangrijkere rol te spelen als logistieke draaischijf in de regio en daarbuiten”, besluit Heike Ulburghs zelf.

Koen Heinen