Arbeiders PSA/ATS/MPET brengen luid eerbetoon aan zorgsector (+ video)

Met een defilé van straddle carriers en luid getoeter staken de havenarbeiders bij terminaluitbater PSA/ATS/MPET de 'helden van de zorgsector' een hart onder de riem. Dat levert spectaculaire beelden op.

De havenarbeiders bij PSA, MPET en ATS brachten woensdagavond om 17.45 uur een oorverdovend eerbetoon aan alle ‘helden van de zorg’. Op alle Antwerpse terminals (PSA Europa Terminal, PSA Noordzee Terminal, MPET en PSA Breakbulk Terminal) van de groep werden tegelijkertijd ‘erehagen’ gevormd met straddle carriers en werd luid geapplaudisseerd door honderden havenarbeiders. Het is een uitzonderlijke blijk van erkenning en solidariteit: een dergelijke parade is meestal alleen weggelegd voor medewerkers die met pensioen gaan. 

Helden voor helden

"Deze actie kwam spontaan tot stand dankzij onze havenarbeiders", zegt PSA-woordvoerder Pieter Hofkens. "Het is hun manier om te applaudisseren voor de mensen in de zorg. Net als onze havenarbeiders zijn ook zij nog steeds in de weer. Het is als het ware een actie van helden voor helden. Ondanks de coronacrisis zijn onze terminals honderd procent operationeel." 

Michiel Leen