Flows Rookie van het Jaar: Arno Colla (MPET)

Arno Colla, junior operational controller bij terminaloperator MPET, mag zich 'Flows Rookie of the Year' noemen. De 24-jarige Arno hoopt dat zijn enthousiasme voor de sector aanstekelijk werkt en jongeren naar de logistiek lokt.

"Een fotofinish", noemt juryvoorzitster Carole Lamarque de uitslag van de verkiezing voor de Flowsaward 'Rookie of the Year'. Drie kandidaten traden tijdens de uitreiking van de tweede Flows Awards, vanochtend in San Marco Village (Schelle) in het strijdperk om publiek en jury te overtuigen. Arno Colla haalde het uiteindelijk van mede-finalisten Yassin Boullauazan (Antwerp Management School) en Michiel Valee (Dockflow). Valee kwam wel als publiekslieveling naar voor uit de poll.

"Ik kwam hier niet naartoe met de verwachting te winnen", zegt Arno. "Ik vond het al geweldig dat ik geselecteerd was. De nominatie ervaar ik als een blijk van appreciatie door het bedrijf waar ik uiteindelijk nog maar een jaar aan de slag ben. Ik was erg onder de indruk van de ervaring en knowhow van mijn concullega's. Het is een eer bij zo'n groep te mogen horen." 

"Zelf verandering vorm geven"

Arno spreekt met passie over zijn job bij MPET, en dat is de jury – Carole Lamarque (Duval Union); Catrien Scheers (Fast Lines), Olivier Schoenmaeckers (FORWARD Bekgium), Eddy Wouters (ASV) – niet ontgaan. "Zo goed mogelijk presenteren wat die passie is, dat was mijn opzet", zegt de kersverse Rookie. "Ik hoop dat mijn enthousiasme voor de sector aanstekelijk werkt en logistiek aantrekkelijk maakt voor jonge kandidaten. De sector heeft zijn imago niet altijd mee, maar is ongelooflijk interessant en dynamisch. Er valt altijd wat te leren én je kunt er zelf veranderingen vorm geven. Die uitdagingen maken het een interessante job."

Voor de sector heeft Arno evenwel ook een advies. "Bedrijven doen er goed aan hun cultuur zo progressief mogelijk te maken, met focus op nieuwe ideeën en verandering en het stimuleren van jong talent. Zo maak je de sector aantrekkelijk en klaar voor de toekomst."

Etentje

En welke bestemming krijgt de 2.000 euro prijzengeld? "Hier spreekt de handelsingenieur in mij", lacht Arno. "Het grootste deel zal ik investeren om de basis te leggen voor een eerste eigendom. Maar ik wil zeker ook uitgebreid gaan eten met mijn vriendin en ouders om deze trofee te vieren." 

Michiel Leen