Flows Logistics Rookie of the Year: Jeroen Meeuwissen (PSA)

​De ‘Flows Logistics Rookie of the Year’ zoekt de beste nieuwkomer. De winnaar is bekend op donderdag 21 oktober. U kunt zich nog inschrijven voor de uitreiking van de award. Een gesprek met genomineerde Jeroen Meeuwissen van PSA.

De ‘Flows Logistics Rookie of the Year’ is de prijs voor de beste nieuwkomer in de logistieke sector van het afgelopen jaar. Een onderscheiding als Rookie opent deuren in de sector en zet bovendien ook de werkgever in de spotlights. We stellen u deze week graag de genomineerden voor, die in de voetsporen treden van Laurent Moyersoen (2019) en Arno Colla (2020).

Kun je iets meer vertellen over je job bij PSA?

“Ik werk sinds september 2019 bij PSA als functioneel coördinator. Ik volg syteemwijzigingen op in onze terminal operating systems en andere systemen. Daarnaast hou ik me bezig met het continuous process improvement, wat verschillende kleinere optimalisatieprojecten omvat. Als business analyst breng ik dan weer processen in kaart binnen een projectcontext. De verschillende functies lopen soms door elkaar.”

Welke opleiding heb je genoten?

“Ik studeerde logistiek management aan de UCLL in Diepenbeek en volgde daarna een schakeljaar Handelswetenschappen aan de KUL-afdeling Brussel. Vervolgens behaalde ik de master handelswetenschappen aan diezelfde KUL-afdeling Brussel, met specialistaie in business information management. Na mijn studie heb ik nog een viertal maanden door het buitenland gereisd, daarna ben ik beginnen te werken.”

Waarom nomineert PSA jou voor deze award?

“Ik ben gemotiveerd en energiek, en ik wil overal bij betrokken zijn. Ik ben nog steeds erg enthousiast over deze job. De haven heeft me altijd geïnteresseerd. Ik leg de afstand tussen mijn huidige woonplaats Hasselt en de Europaterminal, dagelijks goed voor 105 kilometer, zonder morren af. Al ga ik op termijn wel naar Antwerpen verhuizen.”

Hoe schat je de interesse van je leeftijdgenoten in voor een job in de logistieke/maritieme sector? 

“In mijn directe vriendenkring is niemand direct in haven of transport actief, maar van de medestudenten in de richting logistiek management uiteraard wel. Daar moet ik wel bij zeggen dat we in Diepenbeek maar met zeven waren. Ik denk wel dat veel mensen onderschatten wat voor een boeiende sector dit eigenlijk is.”

Hoe ziet jouw droomjob eruit?

“Die zou sterk lijken op wat ik nu doe, maar dan met meer verantwoordelijkheid en ervaring. Hoe meer kennis je opbouwt, hoe meer je projectmatig kunt verwezenlijken. En een buitenlands avontuur binnen onze groep zou ik ook wel zien zitten.”

Wat zou het voor jou betekenen mocht je de award binnenhalen?

“Het zou een erkenning zijn voor mezelf én voor de mensen die me begeleid hebben in de afgelopen jaren. Ik heb van verschillende mensen veel geleerd, veel feedback gekregen, wat hen ook energie en tijd kost. Een bekroning zou ook een beloning zijn voor hun vele werk.”

Jeroen Meeuwissen wordt mogelijk op 21 oktober de 'Flows Logistics Rookie of the Year'. Die dag wordt ook de ‘Flows Thesis of the Year’ gekozen. Meer over de andere genommineerden die we al voorstelden, leest u hier: Jan DekeyserElke VancutsemSophie Dieryck en Frederik Van den Eynde.
U kunt de uitreiking bijwonen tijdens een verfijnd Flowsontbijt op de beurs Transport & Logistics op donderdagmorgen 21 oktober. Reserveer hier uw plaats.

Michiel Leen