Flows Rookie of the Year: Alexandra Bogaert (Move Intermodal)

De ‘Flows Logistics Rookie of the Year’ zoekt de beste nieuwkomer. De winnaar is bekend op donderdag 21 oktober. U kunt zich nog inschrijven voor de uitreiking van de award. Een gesprek met genomineerde Alexandra Bogaert van Move Intermodal.

De ‘Flows Logistics Rookie of the Year’ is de prijs voor de beste nieuwkomer in de logistieke sector van het afgelopen jaar. Een onderscheiding als Rookie opent deuren in de sector en zet bovendien ook de werkgever in de spotlights. We stellen u deze week graag de genomineerden voor, die in de voetsporen treden van Laurent Moyersoen (2019) en Arno Colla (2020).

Kun je iets meer vertellen over je job bij Move Intermodal?  

“Een jaar geleden begon ik te werken voor Move Intermodal in Genk. Het was mijn eerste sollicitatie, zelfs nog voor ik afstudeerde. Ik had meteen een klik met het bedrijf omwille van de dynamiek en de groene mindset. Momenteel doorloop ik een international managemant traineeship-programma waardoor ik alle departementen van het bedrijf leer kennen. Onderweg stel ik projecten op voor de verbetering van de efficiëntie in onze processen.” 

Welke opleiding heb je genoten?  

“Hoewel ik afkomstig ben uit het Leuvense, studeerde ik Handelswetenschappen aan de Universiteit Hasselt. Daar behaalde ik ook een master in Supply Chain Management. Voor mijn masterproef ontwierp ik een model dat de vraag naar goederentransport voorspelt en evalueerde ik de verschillende transportmodi op economisch en ecologisch vlak. Het ecologische verhaal is altijd belangrijk geweest voor mij. Tijdens mijn studies was ik ook actief in de lokale studentenclub Hermes. Dat organisatorische meedenken heb ik altijd al gehad. Vandaag pendel ik tussen Leuven en het werk in Genk. Niet erg, onderweg kan ik wakker worden en nadenken, zodat ik altijd goedgezind aan mijn dag begin.”  

Waarom heeft Move Intermodal jou genomineerd?  

“Binnen ons bedrijf zijn verschillende young potentials aan het werk, dus aan de nominatie is een interne selectie voorafgegaan. Ik ben erg nieuwsgierig en leergierig en loop voortdurend vragen te stellen. Daarnaast durf ik mijn mening uit te spreken en ideeën voor te leggen bij het management. Dat is wellicht niet onopgemerkt gebleven. Maar ik zeg er meteen bij dat er veel jonge collega’s met potentieel rondlopen bij ons. De bedrijfsleiding apprecieert dat ook en geeft ons de kans om te groeien. Wij zijn immers het management van morgen.”  

Hoe schat je de interesse voor een maritieme/logistieke job in bij je leeftijdgenoten?  

“Zelf was mijn interesse al vroeg gewekt, ook omdat ik familieleden heb die in deze wereld zitten. De sector wordt wel nog vaak gezien als een mannenwereld. Gaandeweg komt er meer ruimte voor vrouwen en worden de drempels lager. Mijn kandidatuur is daar een bewijs van. Misschien kan de interesse voor de logistiek gewekt worden door meer logistieke vakken in de opleidingen aan bod te laten komen? Mijn interesse in de logistiek werd gewekt door een vak in de tweede bachelor. Waarom kun je niet op elke universiteit een master volgen in logistiek management?” 

Hoe ziet je droomjob eruit?  

“Wat ik nu doe lijkt daar al sterk op. Ik hou van afwisseling, ik kan geen dagen aan een stuk hetzelfde doen. Projectmatig werken betekent dat je telkens nieuwe oplossingen kunt bedenken. Ik ben ook een echte people person. De menselijke samenwerking vind ik erg belangrijk. Ik zou ook graag een periode in het buitenland werken, andere mensen en culturen leren kennen. De positie waarin ik dat wil doen, is voor mij nog een onbeschreven blad dat enkel de toekomst zal uitwijzen.”

Wat zou een bekroning als rookie voor jou betekenen?  

“Het zou een mooie start zijn voor mijn carrière en me nog meer motiveren om me in te zetten voor de logistieke sector, die ondertussen als een thuis voelt. Door me te nomineren, toont Move Intermodal welk vertrouwen ze in me hebben. Een bekroning als Rookie zou tonen dat dat vertrouwen terecht is, en bovendien zou het de aandacht vestigen op ons Young Potential Programme.”

Alexandra Bogaert wordt mogelijk op 21 oktober de 'Flows Logistics Rookie of the Year'. Die dag wordt ook de ‘Flows Thesis of the Year’ gekozen.
Meer over de andere genommineerden die we al voorstelden, leest u hier: Sophie DieryckFrederik Van den EyndeElke VancutsemJan DekeyserJeroen Meeuwissen en Louis Verhulst.
U kunt de uitreiking bijwonen tijdens een verfijnd Flowsontbijt op de beurs Transport & Logistics op donderdagmorgen 21 oktober. Reserveer hier uw plaats.

Michiel Leen