Fierce Ladies palmen Havenhuis in

De haven van Antwerpen, een mannenwereld zei u? De Fierce Ladies Tribe, een collectief van vrouwelijke high potentials met ambitie, denkt daar anders over. Onder leiding van influencer Elke Jeurissen palmen ze in februari het Antwerpse Havenhuis in.

Op donderdagen 7, 21 en 28 februari is het Havenhuis het werkterrein van de Fierce Ladies, een gezelschap van vrouwen met ambitie die onder aanvoeren van Elke Jeurissen ijveren voor een diverser en alleszins vrouwelijker leadership in Vlaanderen. Op 7 februari presenteren ze in het Havenhuis een coworkingdag met in de ochtend een workshop 'accelerate your idea'. Het idee daarachter? Práten over je ideeën. “Veel mensen lopen rond met een fantastisch idee, maar praten er niet over”, zegt Jeurissen. “Dat stramien willen wij doorbreken.”

Academy

Op 21 februari is datzelfde Havenhuis het toneel voor een academy-workshop, waarin Vera Smets van Finance is Fun vertelt hoe je in een oogopslag een jaarrekening leert lezen. Op 28 februari staat een rondetafeldiscussie gepland waarin ook Greet Bernaers (directeur infrastructuur bij het Havenbedrijf) het woord neemt, samen met drie vrouwelijke CEO’s uit de haven.

Eerder waren de Fierce Ladies al te gast bij Engie Electrabel, Google en de KU Leuven. De Fierce Ladies Tribe telt 75 leden en bouwt voort op een netwerk van 'Straffe Madammen' dat Jeurissen eerder uit de grond hielp stampen en dat zo’n 2.000 leden telt. “Het doel was altijd: inspireren en netwerken”, zegt Jeurissen. “Fierce Ladies Tribe wil voor verdieping zorgen van het grondwerk dat de Straffe Madammen gedaan hebben.”

Diversiteit op de agenda

En dat allemaal in een havenwereld die nog steeds een imago meesleept van witte mannenclub. “We willen de diversiteit op de agenda zetten”, zegt Jeurissen. “Het rondetafelgesprek met succesvolle vrouwen uit de sector is een statement. Het is tijd om er iets aan te veranderen. Dat CEO Jacques Vandermeiren recentelijk nog een opiniestuk ondertekende dat pleitte voor meer vrouwelijk leiderschap, is een duidelijk signaal. De verandering concreet maken is niet zo eenvoudig. Je moet niet enkel willen erkennen dat er meer diversiteit nodig is aan de top, ook de bedrijfscultuur moet mee.”

Wie wil deelnemen aan het Fierce Ladies' Event in Antwerpen kan een 'taster membership' nemen voor een maand aan 100 euro. Dat geeft je toegang tot drie dagen coworking en alle geplande workshops en de rondetafel in februari. Alle info vind je hier

Michiel Leen