Eddy Wouters (ASV) promoot opleiding 'Havenprofessional' met video

Met een video op de Facebookpagina van Portilog lanceert Eddy Wouters, directeur van de Antwerpse Scheepvaartvereniging ASV, de nieuwe opleiding 'Havenprofessional'. Die opleiding is een update van de vroegere 'Scheepvaart/expeditie'-cursus.

Het nieuwe opleidingstraject 'Havenprofessional' van Portilog werd eerder deze week boven de doopvont gehouden. Dat traject is een update van de bekende opleiding 'Scheepvaart/expeditie'. Eddy Wouters, die ook als docent optreedt in de vernieuwde opleiding, gaat in een videoboodschap dieper in op de vernieuwingen. "De opleiding Scheepvaart/Expeditie heeft decennialang haar belang bewezen. Honderden mensen die het diploma ooit behaalden, zijn vandaag nog actief in deze wereld. Ikzelf ben geen uitzondering."

Futureproof

"Ik ben blij dat de opleiding futureproof is gemaakt, met een digitale component en met aandacht voor de noden van jonge professionals", klinkt het. Bij een vernieuwd aanbod hoort een nieuwe naam, zodat het traject nu 'Havenprofessional' heet. Een vlag die de lading dekt, meent Wouters. Om het traject zo goed mogelijk af te stemmen op de noden van de brede maritieme sector, werkte Portilog samen met ASV, FORWARD Belgium, Kenniscentrum Binnenvaart Vlaanderen en verschillende docenten en hr-verantwoordelijken.

Digitalisering en duurzaamheid

De opleiding werd inhoudelijk aangepast met aandacht voor aspecten van digitalisering en duurzaamheid. Zo wordt aandacht besteed aan het gebruik van dataplatformen, e-documenten en tools om het papierwerk te verminderen. Ook ontwikkelingen zoals groenere schepen die de CO2-uitstoot helpen reduceren en innovaties die bijdragen tot een economie en ecologie in balans, komen aan bod. De opleiding is modulair opgebouwd en kent startersmodules, vervolgmodules en specialisatietrajecten voor expediteurs en scheepagenten. Alle info vindt u hier

Op 1 oktober bijt Eddy zelf de spits af als docent, met een vak waarin hij een 'helikopterblik' werpt op de internationale handel en transport. 

Michiel Leen