'Drunk Goldfishes' winnen overtuigend eerste Youngshipquiz

De eerste editie van de Youngshipquiz mag een succes heten. Winnaars 'Drunk Goldfishes' wonnen met een stevige voorsprong, al hadden ze ook een ereprijs mogen krijgen voor het achtergrondverhaal van hun teamnaam.

Een negentigtal deelnemers zakte vrijdagavond af naar de brouwerij 'Het pakhuis' aan de Antwerpse Vlaamsekaai voor de eerste editie van de quiz van jongerenorganisatie Youngship. Ruim twintig teams dongen mee naar de prijzen, met als hoofdprijs een dag zeilen op zee. Om in deze quiz succesvol te zijn, kan je als team maar beter van alle markten thuis zijn. Naast enkele technische vragen over maritieme thema's passeren ook Elvis Presley, Shakespeare en Christoffel Columbus de revue. Euronav-CEO Hugo De Stoop en andere bekende gezichten uit de scheepvaart lezen per video enkele vragen voor. Wanneer na zeven vragenrondes de eindmeet in zicht komt, kunnen de teams door de handen uit de mouwen te steken nog extra punten winnen. Elk team krijgt een zak marshmallows en spaghettistaafjes om een zo hoog mogelijke toren mee te bouwen: elke tien centimeter is een punt erbij. Een feest voor de ingenieurs aan tafel, ongetwijfeld. 

Vodka

Team 'Drunk Goldfishes' mag zich tot winnaar kronen. Pieter-Jan Peeters, Kris Verstuyft, Tinne Stevens en Anne-Claire Baillif gaan aan de haal met 259 punten, 11 punten meer dan de nummer twee. We wilden van de glunderende winnaars toch wel weten waar de naam van hun team vandaan komt. "Het verhaal dateert uit mijn studententijd", zegt Pieter-Jan. "Ik had een goudvis waar het duidelijk niet goed mee ging, dus moest ik een manier vinden om hem te helpen of hem zo humaan en pijnloos mogelijk uit zijn lijden te helpen. Uiteindelijk hebben we hem laten gaan door hem in vodka te laten verdrinken." 

Op naar volgende editie

De organisatoren kijken tevreden terug op de druk bezochte eerste editie. "We hebben wel onderschat hoeveel werk hierin kruipt", zegt uittredend Youngshipvoorzitter Jasper Meireman. "Maar dit evenment is zeker voor herhaling vatbaar."

Michiel Leen