Dries Van Gheluwe van water naar land bij Port of Antwerp

Dries Van Gheluwe is kersvers advisor business development bij het Havenbedrijf Antwerpen. Hij zal de invulling van de Churchillsite mee vorm geven. "Als ik iets wou doen bij Port of Antwerp, was het altijd wel gebonden aan grote investeringen."

Dries blijft actief binnen de afdeling klantenrelaties, maar verlegt de focus ‘van het water naar het land’. “Waar ik als keyaccountmanager voor de vloeibare bulkindustrie verantwoordelijk was voor de klanten in het watergebied, werk ik nu mee aan het investeringsbeleid van het Havenbedrijf aan land.”

Hij zal vooral zijn schouders zetten onder de invulling van de Churchillsite, met de focus op circulaire economie. “Het zou fantastisch zijn als bedrijven die experimenteren met bijvoorbeeld waterstoftechnologie, onze cluster zouden versterken”, vertelt hij.

"Als ik graag iets wenste te doen binnen het Havenbedrijf, was het wel gebonden aan grote investeringen", gaat hij verder. "Je helpt mee de haven vorm te geven. Dat is bijzonder uitdagend, zeker in deze tijden waarin we aan de transitie van de haven werken. Daar wil je deel van uitmaken."

Microbe

Vandaag is Dries al bijna vijf jaar actief bij het Havenbedrijf. “Ik was altijd al geïntegreerd door het havengebeuren”, vertelt hij. “Tijdens het middelbaar gingen we op schoolbezoek in de haven van Antwerpen, en kreeg ik de microbe te pakken. Grote containerschepen zien en de industrie die eraan gekoppeld is, vind ik fantastisch.”

Eén sollicitatiebrief

Na ruim vier jaar ervaring als executive sales bij het consultancybedrijf Business & Decision, stuurde hij in 2016 welgeteld één sollicitatiebrief uit. Die was bestemd voor het Havenbedrijf Antwerpen. Hij mocht meteen aan de slag als coördinator business development. “Het was een mooie eerste jobaanbieding om de verschillende aspecten in de haven te leren kennen."

Marjolein Konings neemt de fakkel van Dries Van Gheluwe over, en is sinds midden september 2020 de nieuwe keyaccountmanager shipping lines met de focus op liquid bulk.

Julie Desmet