Dries Snaet general manager bij nieuwe farmalogistieker in België VTS

Dries Snaet staat aan het hoofd van de net opgerichte Belgische afdeling van logistiek dienstverlener VTS. Snaets ervaring met farmalogistiek komt hem daarbij goed van pas.

Het Nederlandse VTS opende recent een vestiging in Zellik. Dries Snaet maakt de overstap van Dematra, waar hij een kleine twee jaar werkte als directeur logistiek. “Ik ben officieel de eerste werknemer van VTS België”, lacht Snaet. “Intussen is ons Belgische team behoorlijk gegroeid. Voor de planning en de support kunnen we terugvallen op de hoofdzetel in Nederland.”

Een werkdag is een opeenvolging van verschillende taken: ’s ochtends de zendingen controleren, maar ook het overzicht houden op loonadministratie en boekhouding, en strategisch overleg plegen met de collega’s.

Life sciences

VTS specialiseert zich in farmaceutische logistiek, zowel voor ziekenhuizen als apotheken en patiënten. Snaet brengt veel ervaring over die specifieke logistieke sector mee: van 2017 tot 2019 was hij general manager life sciences bij DHL. “Het werk in de farmaceutische logistiek is echt maatwerk en vraagt precisie. Die hoogkwalitatieve aanpak ligt me wel”, klinkt het.  

Samenwerking voorop

Het zijn de Nederlanders die Snaet kwamen zoeken. “VTS contacteerde me initieel met de vraag of ik geen bedrijven kende die goede onderaannemers voor hen konden zijn. Even later klopten ze opnieuw aan, op zoek naar mensen die de operatie in goede banen konden leiden. Ik noemde enkele namen, maar ook ikzelf vond het best een aantrekkelijke functie. Zo ging de bal aan het rollen. Ik ken de CEO van VTS van vroeger, en enkele ex-collega’s van bij DHL en Movianto werken er nu ook. Ik ben voor samenwerking. In een zo divers segment als dit zul je op sommige momenten toch een beroep doen op de ervaring van andere 3PL spelers om sommige uitdagingen op te lossen. Maar ik heb plezier in deze job, en het is zeker de ambitie om VTS te doen groeien in België.” 

Michiel Leen