Dit weekend: voetbal bij Port of Antwerp en Air Cargo Belgium

Aanstaande zaterdag vindt de eerste editie plaats van de Port of Antwerp Youth Cup, een jeugdvoetbaltoernooi voor het goede doel. Ook YAN en BAFI, de (jongeren)verenigingen van de luchtvrachtsector trekken zaterdag de voetbalschoenen aan.

Het Havenbedrijf Antwerpen zet samen met Sporting A en de City Pirates Foundation de schouders onder een nieuw, internationaal jeugdvoetbaltoernooi: de Port of Antwerp Youth Cup. In dat toernooi, waarvan de voorrondes inmiddels achter de rug zijn, nemen okale U14-ploegen uit Antwerpen en het Waasland, aangevuld met internationale deelnemers uit Europese havensteden als Rotterdam en Southampton, het tegen elkaar op voor de beker bij het finaletornooi op 19 mei. 

Sportlegendes als Patrick Vervoort, Rudi Smidts en Hernan Losada tekenen present. Plaats van afspraak is het sportcentrum op het Wilrijkse Plein, dit vanaf 09.00 uur. De toegang is gratis.

Honderden kleine piraten

Voor de realisatie van het toernooi sponsort het Havenbedrijf de City Pirates Foundation, een ngo die de teamsport hanteert als motor voor sociaal engagement. Via voetbal wil het project alle Antwerpse kinderen en jongeren kansen geven en competenties aanleren met aandacht voor gelijkwaardigheid, respect en engagement.

Naast de sportactiviteiten biedt City Pirates ook huisbezoeken, schoolbezoeken, huiswerkbegeleiding, het bezoeken van rust- en verzorgingstehuizen, een muziekstudio en andere activiteiten. De vereniging telt intussen 1.100 voetballende leden in de wijken Merksem, Linkeroever, Luchtbal en Deurne.

Toekomstige werknemers

Het Havenbedrijf wil op deze manier diversiteit en jong talent ondersteunen, en heeft in de jonge voetballertjes een doelgroep van potentiële toekomstige werknemers herkend. "Voor het bedrijf is dit meteen een uitgelezen kans om de haven op een positieve en laagdrempelige manier bij hen bekend te maken."

Cargo Cup 

Ook in de luchtvrachtsector wordt op 19 mei gevoetbald. Beroepsverenigingen Young Airfreight Network (YAN) en BAFI organiseren hun jaarlijkse toernooi 'Cargo Cup' op de terreinen van SK Nossegem (Melsbroekstraat). Teams van vijf tot zeven deelnemers kunnen zich nog snel hier inschrijven.

Michiel Leen