Dieter Havermans wint 'Flows Logistics Thesis of the Year'

Dieter Havermans kreeg de trofee voor de 'Flows Logistics Thesis of the Year 2020'. Zijn studie naar de economische haalbaarheid van de elektrische binnenvaart overtuigde de vakjury. "Een mooie afsluiter van mijn studentencarrière", klinkt het.

Alumnus van Universiteit Antwerpen en Karel de Grote Hogeschool Dieter Havermans kwam met bescheiden verwachtingen aan de start, maar zijn masterproef over de economische haalbaarheid van de elektrische binnenvaart maakte indruk op de vakjury onder leiding van KdG-opleidingshoofd Inge Heirbaut. "Niet alleen is het onderwerp maatschappelijk relevant, ook de kernachtige manier waarop het verhaal wordt gebracht, maakt indruk", zegt Heirbaut in het juryrapport. "Onze vragen waren eigenlijk al beantwoord tijdens de presentatie." Daarmee ging de vakjury in tegen het oordeel van de publiekspoll, waarin Tom Lievens van Thomas More Hogeschool als favoriet naar voren kwam.

Sterke concurrenten

Zelf staat Dieter ervan te kijken. "Ik had niet verwacht dat ik bij de finalisten zou zijn, laat staan dat ik de award zou wegkapen", zegt hij. "Ik wil mijn sterke tegenkandidaten overigens feliciteren met hun prestatie."

De kritische vragen van de jury – Greet Van Melkebeke (Randstad), Inge Heirbaut (KDG), Katrien De Langhe (UA), Michael Doom (VUB) en Daan De Vlieger (Deloitte) – brachten Dieter niet van zijn stuk. "Ze lagen in lijn van vragen die tijdens mijn thesisresearch al naar voren kwamen. Dat neemt niet weg dat ik blij verrast ben met de overwinning." Voor de 1.000 euro prijzengeld, geschonken door Accent Jobs, heeft Dieter nog geen bestemming. "Ik ga mijn familie en vrienden trakteren. Daarna zien we wel."

Kroon op het werk 

Dieter bekroont op deze manier zijn studentencarrière. Volgende week start een nieuw hoofdstuk voor hem: maandag gaat hij aan de slag bij Sany Group. "Het echte werk kan beginnen", lacht de tevreden winnaar van de 'Flows Logistics Thesis of the Year'.

Michiel Leen