Dieter Devis, Tim Berben en Dirk de Zeeuw vervoegen MSC

Rederij MSC verwelkomt drie nieuwe medewerkers. Oud-ASV-jongerenvoorzitter Dieter Devis is wellicht de bekendste, maar ook Tim Berben en Dirk de Zeeuw brengen jaren ervaring mee, binnen- en buitenlandse.

Aan het begin van het nieuwe jaar komen drie opvallende nieuwe gezichten aan boord bij rederij MSC in Antwerpen. De bekendste naam voor de Antwerpse community is wellicht die van Dieter Devis (foto 1), oud-voorzitter van de jongerenvereniging ASV: The Next Generation. Tot voor kort was hij aan de slag als commercial manager North America bij Grimaldi. Bij MSC zet hij mee de schouders onder de ontwikkeling van een breakbulkprogramma als assistant manager Breakbulk .

Na vijftien jaar bij Grimaldi en ACL, waar Devis ooit begon als stagiair, was het tijd voor een nieuwe uitdaging. “Op mijn 36e vond ik dat het juiste moment gekomen was om eens rond te kijken. De collega’s van MSC ken ik, zowel vanuit de vereniging als daarbuiten. Er is een klik, ik heb het gevoel dat ik bij het mee uitbouwen van een breakbulkdivisie de speelruimte krijg die ik zoek.” 

Breakbulk is een uitdagende markt, geeft Devis toe, maar het MSC-netwerk biedt mogelijkheden tot flexibiliteit voor de klanten. “The sky is the limit”, klinkt het optimistisch. Binnen ASV: The Next Generation gaf Devis – intussen ook jonge papa – de fakkel door aan de volgende generatie.  

Hamburg en Kopenhagen

Tim Berben (foto 2) deed eveneens zijn intrede bij MSC. Hij zal als projectmanager de afdeling Business Support & Development ondersteunen. “Alles wat afwijkt van business as usual”, zo omschrijft hij zijn taak. “Bestaande processen verbeteren en nieuwe producten ontwikkelen in samenwerking met zowel de collega’s als externe partners.” 

Tim begon in 2002 aan zijn maritieme carrière bij de Antwerpse agentuur Neptumar. Hij verhuisde in 2004 naar Hamburg Süd en was tussen 2008 en 2020 in het buitenland actief: in Hamburg voor Hamburg Süd en in Kopenhagen voor Maersk. In de zomer van vorig jaar keerde hij naar Antwerpen terug. Hij meldde zich prompt bij MSC. “Als je in de rederijwereld actief wil zijn, is er in Antwerpen geen interessantere werkgever dan MSC”, klinkt het. “Ik hoop dat ik mijn buitenlandse- en HQ-ervaring bij MSC kan aanwenden voor het ontwikkelen van nieuwe diensten en producten.”  

Blij weerzien

Ook Dirk de Zeeuw (foto 3) werkte in het verleden voor Maersk, om daarna over te stappen naar DHL, waar hij verschillende functies uitoefende als keyaccountmanager. Bij MSC gaat hij aan de slag als Reefer sales coordinator. Het zevenkoppige team wil het reefersegment nog verder uitbouwen binnen MSC. “Ik heb met veel plezier in de expeditiesector gewerkt bij DHL, maar de liefde voor de scheepvaart bleef groot.”  

Sinds hij in 2013 Maersk ruilde voor DHL, is de scheepvaartwereld ingrijpend veranderd. “De opkomst van grote allianties is iets van de laatste jaren”, zegt Dirk. ”Maar er zijn ook herkenningspunten: veel collega’s ken ik uit de sector, want de maritieme wereld blijft een kleine wereld, en ook met enkele klanten was het een blij weerzien.”  

Michiel Leen