De Warmste Week: kunst bij Havenbedrijf Antwerpen, cake bij H.Essers

De liefdadigheidsactie 'De Warmste Week' staat in de steigers en dat is ook de maritieme en logistieke community niet ontgaan. Of het nu gaat om de veiling van een kunstwerk of een klassieke wafelbak, de sector laat ook dit jaar zijn goede hart zien.

Het Havenbedrijf Antwerpen komt dit jaar met een originele actie voor De Warmste Week. Het onderneemt de veiling van een kunstwerk 'uit eigen huis'.  Kunstenares Magda Knop is de echtgenote van Philippe Vandenbussche, de Amerikaanse vertegenwoordiger van het Havenbedrijf. Haar abstract-expressionistische voorstelling van het Havenbedrijf (olie/was op papier, (61x45,5 cm, ingekaderd achter glas in metalen frame 70x60 cm) wordt geveild ten bate van Domo Antwerpen, een vzw die zich inzet voor personen en gezinnen in kansarmoede.  

Het kunstwerk wordt vergezeld van een ‘Certificate of Authenticity’ en een boekje getiteld ‘Magda Knop Art’, waarin enkele van haar bekendste realisaties in kleur worden afgebeeld, afgewisseld met commentaren van de kunstenares. Het kunstwerk staat momenteel tentoongesteld in de aula van het Havenhuis en kan daar worden bezichtigd. Bieden kan vanaf 6 december tot uiterlijk 17 december 12.00 uur. Bieden start vanaf 250 euro en het hoogste bod wint.

Geïnteresseerde bedrijven of personen kunnen hun schriftelijk bod uitbrengen via e-mail, met vermelding van hun volledige (bedrijfs)naam en contactgegevens (adres, gsm-nummer en e-mailadres). De gelukkige winnaar wordt woensdagmiddag 17 december gecontacteerd met het verzoek om betaling te verrichten en om de modaliteiten van overdracht te regelen.

Koekjes 'made in France'

Op 13 december is er bij het Havenbedrijf ook een kerstmarkt tussen 15.00 uur en 19.00 uur. Ook daar tekent de afdeling Internationale relaties van het Havenbedrijf present: vertegenwoordiger van Frankrijk Dominique Mathern verkoopt er koekjes en koekvormen. Ook andere koekenbakkers van het Havenbedrijf verkopen er zelfgemaakte dessertjes en wafels ten voordele van vzw Pulmonale Hypertensie. Ook warme dranken, jenevers en geschenkjes zijn er te koop. 

Hamann International Logistics

Ook bij Hamann International Logistics uit Wetteren tonen de werknemers hun warme hart. Er werden artisanale wafeltjes, madeleintjes en truffels verkocht en er werd massaal ingeschreven voor een ontbijtbuffet. Twee ochtenden lang verbroerderen de collega's er bij spek met eieren en vers gebak. 

"Het personeel kon zelf goede doelen voorstellen en de keuze viel op Stroke-Team Gent, een vzw met een hart voor beroertepatiënten, Kebene, een project voor Keniaanse weeskinderen en Bijs waar enkele gezinnen zelf een huis gebouwd hebben om hun invalide kinderen onder professionele zorg te laten samenwonen. Binnenkort worden de resultaten van deze initiatieven opgeteld en evenredig verdeeld over de gekozen doelen. Vorig jaar werd 1.455 euro ingezameld, hopelijk wordt dit bedrag overtroffen", laat het bedrijf weten.

H.Essers

Transportbedrijf H.Essers verkocht dan weer cakejes voor het goede doel in zijn vestiging aan het Kluizendok in Gent. Daar stopt het evenwel niet. Bijlange niet: de vestiging van Winsterslag verkoopt onder andere fotobooth-foto's, terwijl Legals & Insurance dinsdag al een wandeling organiseerde. Voorts gaan in verschillende vestigingen de Bicky- en andere burgers, chili con carne, truffels en popcorn vlot over de toonbank. Ook een truckrun en een heuse Warmathon staan op het programma. De opbrengst gaat naar Move to Improve, dat kinderen met neuromotorische problemen helpt, en vzw Goudhaantjes, dat zieke en gehandicapte kinderen helpt een talent te ontwikkelen. 

Vedrova

Dat het niet altijd eten hoeft te zijn, bewijst transportbedrijf Vedrova. Het bedrijf doneert in de periode tussen 20 november en 20 december een euro per shipment aan een goed doel: de Liga voor de Mensenrechten. 

Over de acties bij Move Intermodal berichtten we eerder al.

Michiel Leen