De Opleidingscoach en Manual.to ondersteunen transport en logistiek

De Opleidingscoach en Manual.to slaan de handen in elkaar voor een allroundservice op het vlak van training en kennisuitwisseling, interessant voor transporteurs en in de logistiek. Op vrijdag 13 maart lichten ze de troeven van hun samenwerking toe.

Els Minner, managing director, licht het opzet van de samenwerking toe: “De Opleidingscoach begeleidt bedrijven die geconfronteerd zijn met uitdagingen op het vlak van kennisdeling, personeelswissel, gestandaardiseerd werken, change en kwaliteit. In dergelijke situaties wordt vaak naar een opleiding gegrepen. Maar het blijkt nogal eens dat niet zozeer opleiding, maar wel ondersteuning bij het werk de oplossing is: gemakkelijke checklists, manuals, eenvoudige en leesbare procedures enzovoort."

"De basis van die ondersteuning vertrekt vanuit correcte en eenvoudige werkinstructies. In het kader van standaardisatie, kwaliteit, veiligheid, uniforme procedures op verschillende sites van hetzelfde bedrijf, bij uitstek in de logistieke wereld, is het handig om goede werkinstructies uit te werken. Wij helpen bedrijven daarbij, aan de hand van onze eigen methodologie.”

Voor transporteurs en magazijn

Start-up Manual.to biedt een onlineplatform waarop de bedrijven hun instructies op een eenvoudige manier zelf kunnen opladen. Concreet: een proces of bepaalde werkhandeling kan worden verklaard met een foto en wat uitleg of een filmpje met aanwijzingen. Het onlineplatform, dat raadpleegbaar is op een tablet of smartphone, vervangt zo bijvoorbeeld de klassieke papieren checklist. De ondersteunde handelingen variëren van eenvoudig tot complex.

“Dergelijke toepassingen kunnen het personeelsverloop in bedrijven inperken. Door ons partnership kunnen we ondersteuning bieden bij bijvoorbeeld het ter beschikking stellen van veiligheidsinstructies voor transporteurs (in verschillende talen) of bij technische handelingen in een magazijn. Tegelijkertijd is het 'onboarden' van nieuwe medewerkers in de logistiek, omwille van de specifieke expertise, vaak intensief. Als je dat proces kunt faciliteren met een handige methodiek én een intuïtieve onlinetoepassing, win je tijd en een beter onthaal voor de nieuwkomers: zij hebben in één oogopslag alle nodige info ter beschikking.”

Subsidies voor uw bedrijf

Op vrijdag 13 maart lichten De Opleidingscoach en Manual.to de samenwerking verder toe op de gratis ontbijtsessie 'Strategische leeracties, zo zijn ze haalbaar en betaalbaar'. In de kantoren van De Opleidingscoach, in het Antwerpse Van Der Valk Business Center, wordt uiteengezet welke subsidies en tegemoetkomingen bedrijven kunnen krijgen wanneer ze willen inzetten op ondersteuning on the job of training op future- en digitale skills. “Vertrekkende vanuit de noden van het bedrijf, bekijken we of bijvoorbeeld de kmo-portefeuille, ESF-fondsen of andere subsidiekanalen uw initiatieven meer haalbaar en betaalbaar kunnen maken”, zegt Minner.

Michiel Leen