Daria Lansink ruilt APEC voor Hapag-Lloyd 

Daria Lansink maakt de overstap van APEC, het internationale opleidingscentrum van Port of Antwerp, naar rederij Hapag-Lloyd, waar ze aan de slag gaat als inside sales coördinator.

Vier jaar lang was Daria verbonden aan het APEC-team bij Port of Antwerp. Ze stond in voor de ontvangst van de buitenlandse cursisten die in de Antwerpse haven hun kennis kwamen bijspijkeren. Nu kiest ze voor een nieuwe uitdaging, al blijft ze in de maritieme sector aan de slag. “Hapag-Lloyd is volop in ontwikkeling. De shippingindustrie is aan het boomen door onder andere de groei van de e-commerce. Het is bovendien een omgeving die veel ontwikkelingskansen biedt.” 

"Mis de live-interactie"

De COVID-pandemie speelt ook een rol in haar beslissing om het Havenhuis achter zich te laten. “De APEC-trainingen zijn op korte termijn geswitcht naar een volledig online programma. Die omschakeling is succesvol, maar ik miste het verrassende, soms chaotische aspect van live-interactie en organiseren dat normaal bij de job hoort.” 

En dus zoekt Daria andere oorden op. Bij Hapag-Lloyd komt ze terecht in het BCO-team van de rederij en doet ze de commerciële opvolging van grote klanten in diverse sectoren zoals food, beverages en retail. “We werken intensief samen met ons kantoor in Rotterdam en zijn dus actief in twee van de grootste havensteden van Europa. Boeiend om te zien hoe ze soms in aanpak verschillen.”

Daria blijft in Antwerpen werken, waar ze naartoe pendelt vanuit Gent. Oorspronkelijk komt ze uit Sint-Petersburg. “Een stad met een sterke maritieme link. Het is geen toeval dat ik in deze sector terecht ben gekomen.”  

Michiel Leen