Cursist Diego Bocken na digitaal Portilogtraject bij Van Moer

Ook de cursisten van Portilog en Randstad gingen de afgelopen weken noodgedwongen digitaal. Diego Bocken, die net zijn traject Trainee Shipping & Logistics afwerkte, is vol lof over de snelle digitale omslag.

Normaliter neemt een dergelijke opleiding de vorm aan van een twee weken durende, klassikale cursus. Daar stak de coronapandemie een stokje voor. Docenten en studenten werkten het traject af via digitale platformen. “Je merkt dat dit voor de betrokkenen een nieuwe realiteit is, maar al bij al was de switch naar digitaal lesgeven snel gemaakt”, zegt Diego. Aangezien hij jarenlang in de IT-sector werkte, heeft de plotse digitalisering van de cursus de aandacht van de dertigjarige Borsbekenaar.

Interactie

“Die digitale manier van werken heeft zo zijn voordelen: je hoeft niet te pendelen en er is tijd voor extra opdrachten en oefeningen. Je krijgt dus best wat werk gedaan. Aan de andere kant is wel duidelijk dat digitaal leren een kwestie is van constante communicatie en interactie, anders wordt het moeilijk om bij de les te blijven. De cursus is behoorlijk intensief, je brengt de lesdagen echt door achter de computer.”

Onlinegroepje

De inspanning levert Diego alvast een grote onderscheiding op. Sinds twee weken werkt hij als transportplanner bij Van Moer. Zijn medecursisten heeft hij nog niet in het echt gezien. “We hebben wel een onlinegroepje gevormd waarin we elkaar helpen met vragen, en bijhouden wie er intussen al werk heeft gevonden.”

De digitalisering verspreidt zich ook in de het verdere aanbod, zo blijkt. Portilog heeft  voor dit najaar naast de Randstadtrajecten ook in het open aanbod korte webinars en andere blended leertrajecten op het programma gezet. Dit aanbod wordt snel uitgebreid. 

Michiel Leen