Cat Calcoen, nieuwe coördinator communicatie en events bij TLV

TLV, de belangenorganisatie voor de transport- en logistieksector, verwelkomt Cat Calcoen als nieuwe communicatie- en eventcoördinator. De transportsector is Cat niet vreemd.

Cat is van vele markten thuis: ze werkte negentien jaar bij een communicatie- en reclamebureau, werkte daarnaast als zelfstandig copywriter en heeft zelfs een kinderboek op haar actief staan. Ook de transportsector is haar niet vreemd: haar vader werkte als vrachtwagenchauffeur. “Hij reed vooral trajecten richting Italië en Spanje. Ik ben meermaals met hem mee geweest. Het gevoel van vrijheid dat toendertijd van het beroep uitging, is me bijgebleven.”

Dynamische organisatie 

De keuze voor een job bij TLV, waar ze Goele Vandenberghe opvolgt, is ingegeven door het aanstekelijke enthousiasme dat Cat er aantrof bij haar eerste gesprekken. “Ik heb enkele weken samengewerkt met mijn voorgangster om me in te werken en leer inhoudelijk nog veel bij”, klinkt het. “TLV wil altijd de meest dynamische ledenorganisatie blijven binnen transport en logistiek. Ik zal daarbij ondersteuning bieden, onder meer door de leden te informeren, maar ook door publiek en politiek te sensibiliseren over de rol van die sectoren. Op die gebieden kan ik voortbouwen op het werk van mijn voorgangster, en het verder versterken.”

Op korte termijn is vooral de heropstart van de ledenevents een uitdaging. “We hopen dat de overheid zo snel mogelijk toestemming geeft om events en infosessies op een veilige manier weer op te starten. Intussen verdiep ik me verder in de sector en de subtiliteit van belangenverdediging.”

In een video op de LinkedIn-pagina van TLV stelt Cat zich verder voor. 

Michiel Leen