Bram Decock: van jobstudent tot CEO bij Logitrans

Bram Decock werd begin dit jaar CEO bij Logitrans Handling. Ooit begon hij onderaan de ladder, als jobstudent in het magazijn. “Dat lijkt specialer dan het is”, zegt Decock. “Mijn aanpak is altijd dezelfde gebleven.”

Logitrans maakt deel uit van de ATS-groep. Logitrans Handling specialiseert zich in ergonomische oplossingen voor medewerkers in de magazijnlogistiek. Decock begon er in 2011 te werken als jobstudent. Een klein decennium later leidt hij het bedrijf. “Het hoort bij de cultuur van dit bedrijf dat er kansen zijn om door te groeien”, zegt hij. “Mijn verhaal is minder uitzonderlijk dan het lijkt. Ook de huidige CEO van een andere dochteronderneming van ATS begon er ooit als elektricien. Als je initiatief toont en kansen grijpt, kun je in dit bedrijf doorgroeien.”

Van marketing naar sales

Op zijn zeventiende begon Decock als magazijnier in het bedrijf waar zijn vader, inmiddels gepensioneerd, toen in het management actief was. Na studies marketing werkte hij mee aan de uitbouw van een marketingafdeling bij Logitrans. “Er was ruimte voor initiatief, want er moest ongeveer van nul begonnen worden. De aanvragen kwamen binnen en ik ging me meer bezighouden met de opvolging daarvan. Zo evolueerde ik richting verkoop. De bottomline bleef dezelfde: bedrijven helpen met verbeteren van ergonomie en efficiëntie. Niet alleen de magazijnwerkers, maar dus ook de mensen die de beslissingen nemen.”

Het einddoel en de mentaliteit blijven dezelfde, benadrukt Decock. “De professionalisering blijft evolueren. Als je bedrijf in enkele jaren de omzet ziet groeien van 1,5 miljoen naar 3,5 miljoen, is het een uitdaging de groeipijntjes weg te werken. We opereren nu vanuit twee gebouwen, dat moet op termijn één centraal gebouw worden.”

Er is nog ruimte voor groei, zegt Decock. “De aandacht voor de mens binnen deze industrie wordt steeds groter. Er is meer vraag naar oplossingen om het werk comfortabeler, veiliger en efficiënter te maken. Onze producten spelen daarop in.”

Vrachtwagen lossen 

Met een compact team gaat het bedrijf de uitdagingen te lijf. “Ik heb niet het gevoel dat mijn aanpak fundamenteel anders is dan vroeger”, zegt Decock. “De klant, de zoektocht naar een oplossing staat centraal. We blijven er down-to-earth bij. Als er een vrachtwagen gelost moet worden, ga ik desnoods mee helpen.”

Michiel Leen