Binnenvaartvlogster Liana filmt afbouw nieuw schip WeBarge

Met binnenvaartvlogster Liana Engibarjan kon u al eerder kennismaken in Flows. Recent voltooide ze een reeks vlogs over de afbouw van het binnenschip Canford, dat toetreedt tot de vloot van WeBarge.

“Het was scheepsbouwer Ooninckx die me vroeg om de afbouw van het schip te volgen”, zegt Liana. “Tussen februari en mei ben ik verschillende keren gaan kijken hoe de werken vorderen. Dat leverde een zestal blogberichten op.”

“De Canford is een speciaal schip, want de woning is dubbel zo groot als bij een normaal binnenschip. Ook voor de bemanning is er een comfortabele oppervlakte voorzien. De stuurhut is ruim en biedt een zekere luxe.”

Ambassadeur

Sinds we haar voor de eerste keer spraken, is er veel gebeurd. In de afgelopen jaren is Liana uitgegroeid tot een ambassadeur van de binnenvaart. Tegelijkertijd is ze altijd blijven varen. Wanneer we haar bellen, vaart ze met de 'Poseidon' op het IJsselmeer.

“Tijdens het varen denk ik na over nieuwe ideeën. Sociale media en video hebben nog veel potentieel, ook uit mijn Instagramkanaal valt nog veel meer te halen. Er zijn zoveel interessante verhalen te vertellen over dit vak!”

Zichtbaarheid

Olivier De Smedt, die de Canford toevoegt aan de vloot van WeBarge, is wel te spreken over de vlogs. “De beelden zijn weliswaar niet in opdracht van ons gemaakt, maar voor het personeel is dit een opsteker. De binnenvaart wordt zo zichtbaarder, niet alleen het beroep van schipper, maar de binnenvaart ook als logistieke oplossing.”

Liana's verslag van de afbouw van de Canford is hier te bekijken.

Michiel Leen