Arteveldehogeschool lanceert postgraduaat met focus business analytics

De Gentse Arteveldehogeschool lanceert een nieuwe logistiekopleiding met focus op business analytics. De opleiding mikt zowel op nieuwkomers als logistiekmedewerkers die willen doorgroeien.

Het postgraduaat Supply Chain Management and Business Analytics ontstond vanuit de vaststelling dat veel nieuwe werknemers in de logistieke sector een heel andere opleidingsachtergrond hebben, en dat anderzijds heel wat medewerkers in de sector kennis en vaardigheden willen opdoen om door te groeien. “Het postgraduaat kan dan de opstap zijn naar een volgende fase in de carrière”, zegt Freya Roosens, hoofd Levenslang Leren van het expertisenetwerk Business en Management aan de Arteveldehogeschool.

Meten en weten 

De opleiding bestaat uit verschillende modules  zoals Supply Chain Basics en Supply Chain Optimization. Ook hr en IT komen prominent aan bod. “Business analytics (waarbij voorspelmodellen en logaritmes losgelaten worden op grote hoeveelheden data, red.) speelt een steeds grotere rol in de logistiek,” weet Roosens. “Je kan de supplychain alleen maar optimaliseren als je (digitale) tools hebt die kunnen meten en weten.”

De hogeschool speelde al langer met het idee om navorming te organiseren en start in het academiejaar 2020-2021 met deze formule op maat van werkende cursisten. Concreet nemen de lessen wekelijks een volledige vrijdag in beslag. De studenten kiezen zelf of ze het postgraduaat vervolledigen met een stage of niet.

KMO-portefeuille

De opleiding loopt van oktober tot begin april (zonder stage) of begin juni (met stage). Cursisten kunnen tegemoetkomingen krijgen via Vlaams Opleidingsverlof (voor Vlaanderen) of Betaald Educatief Verlof (voor Brussel en Wallonië). Bedrijven kunnen de kmo-portefeuille inzetten. 

Meer info is hier terug te vinden.

Michiel Leen