Antwerpse Dockflow verwelkomt Marie De Decker met luide knal (+video)

Marie De Decker is sinds 26 oktober head of sales bij het Antwerpse Dockflow, gespecialiseerd in blockchaintoepassingen voor maritieme containerlogistiek. De verrassing was groot toen ze op haar eerste werkdag met een luide knal werd verwelkomd.

“Ik zag dat Troy (Muyshondt, medeoprichter van Dockflow - red.) een confettikanon vasthield, en ik wist al wat er ging gebeuren”, lacht Marie. “Mijn bureau was versierd met vlaggen, er hingen ballonnen en ik kreeg allerlei cadeautjes waaronder een boek over sales. Het geeft een fijn gevoel te weten dat er zo naar mijn komst werd uitgekeken.”

Samen op school

Marie maakt nu deel uit van een zevenkoppig team bij Dockflow. Ze zal het klantennetwerk wereldwijd verder uitbouwen en het salesproces  professionaliseren. “Troy en ik zaten samen op de Antwerp Management School”, vertelt ze. “Na ons afstuderen in general management, startte hij met Michiel Valee Dockflow op. Ik ben met hem in contact gebleven, en zag dat het bedrijf sterk groeide. Toen ik hem opbelde om te horen hoe het met hem was gesteld en of ze versterking zochten, bleek dat net de juiste timing te zijn.”

Ondergedompeld

“De eerste week heeft Troy me helemaal ondergedompeld in het logistieke jargon”, gaat ze verder. “Mijn vader heeft een bedrijf in planningssoftware voor de supplychain en mijn zus is afgestudeerd aan de Hogere Zeevaartschool, maar zelf kende ik er niet zo veel van. Die kennis moet zeker nog groeien, maar ik vind het superinteressant om er over te leren. Logistiek is een boeiende business met veel potentieel naar de toekomst toe. Er is nog werk, maar ik voel dat de sector echt wel openstaat voor de digitale transformatie. Dat maakt het extra fijn werken.”

Dynamiek

Marie startte in 2018 als solutions engineer bij het softwarebedrijf Salesforce in Dublin en Amsterdam. “Ik miste mijn thuisstad Antwerpen en was het enthousiasme in mijn vorige job een beetje verloren. Ik ga graag al lachend door het leven en wil mij omringen met mensen die ook zo in het leven staan en hun dag vol met energie beginnen”, vertelt ze. "We zijn een klein, maar dynamisch team. Bij Dockflow heb ik echt het idee dat we aan het begin staan van iets groots."

Julie Desmet