Ann-Sofie Pauwelyn: “Autonoom varen voltijdse job geworden"

De Vlaamse Waterweg nv organiseert op 13 december onder de naam 'FLOAT' een introductie-event rond autonoom varen. De evoluties volgen elkaar snel op, maar de sector zit nog met veel vragen, merkt organisator Ann-Sofie Pauwelyn op.

“Met dit netwerkevent willen we iedereen bereiken die interesse heeft in autonoom varen en ook laten zien wat de regering heeft gedaan om autonoom varen mogelijk te maken, bijvoorbeeld door het creëren van een wetgevend kader.” Op het event maken vier gastsprekers hun opwachting, die elk vanuit hun expertise de zaak belichten.

Internationaal expert

Als projectleider automatisering weet Pauwelyn hoe snel het allemaal evolueert. “Ik volg het thema sinds het voor het eerst opdook in 2016. Inmiddels ben ik voltijds met het thema bezig en word ik internationaal als expert in de materie erkend. En dat terwijl ik eigenlijk een exoot ben in de sector, met diploma's Germaanse talen en Politieke Wetenschappen op zak.”

Praktisch: het Float-netwerkevent vindt plaats op 13 december tussen 9.30 uur en 12.30 uur, bij De Vlaamse Waterweg, Havenstraat 44, Hasselt. Inschrijven kan nog tot 9 december door een mailtje te sturen naar smartshipping@vlaamsewaterweg.be.

Michiel Leen