Concert van claxons voor bruidspaar Kurt Van Gijsel en Sofie Lievens

Kurt Van Gijsel en Sofie Lievens van KVG-Trans gaven elkaar zaterdag het ja-woord in Puurs. Trucks trakteerden het kersverse paar in de haven op een concert van claxons.

Kurt Van Gijsel en Sofie Lievens van KVG-Trans gaven elkaar zaterdagvoormiddag het ja-woord in Puurs. Daarna trok een grote groep naar het Felixpakhuis aan het Bonapartedok voor een feestelijke lunch, vergezeld van verschillende trucks. In de haven maakten nog meer trucks hun opwachting om het gelukkige echtpaar te trakteren op een concert van claxons (https://youtu.be/CNr7O_XirlM). 

Passie voor het beroep

Al heeft de wegvervoersector het niet altijd zo makkelijk, de mensen die erin werken, hebben veel liefde voor het beroep. Kurt Van Gijsel en Sofie Lievens vonden er zelfs hun grote liefde, namelijk elkaar. Kurt Van Gijsel was eerst zestien jaar actief als zelfrijdend patroon en bouwde zijn eigen bedrijf KVG-Trans op. Aan Flows vertelt Van Gijsel dat hij voor de eerste keer in zijn leven een chique kostuum kocht voor zijn huwelijk, maar dat hij in het dagelijkse leven en beroepsleven eerder kiest voor “doe maar gewoon”.

Lid van grotere familie

Vorig jaar juli werden alle aandelen van KVG-Trans, inclusief de 10% die Van Gijsel nog bezat, overgenomen door de Van Moer Group en bleef Kurt Van Gijsel general manager business unit van KVG-Trans. Afspraak was dat Kurt Van Gijsel en Sofie Lievens, die dispatcher is bij KVG-Trans, een beperkte activiteit met maximaal vijf trekkers mochten verderzetten buiten de Van Moer Group.

People’s business

Tijdens de maand van de overname werd de bvba SL-Logistics (SL staat voor Sofie Lievens) opgericht door de bruid en de bruidegom voor de transporten van één specifieke klant en onder de paraplu van de bvba Devlin Management, genaamd naar Devlin, de zoon van Kurt Van Gijsel. Het Staatsblad bevat dus niet alleen kurkdroge zakelijke mededelingen, maar is soms ook een afspiegeling van menselijke verbondenheid, zelfs van liefde en romantiek. De drie chauffeurs met de hoogste anciënniteit zijn in dienst van deze bvba.

Geheim van succes

Flows vroeg aan de kersverse bruidegom naar zijn ervaring, een jaar na de overdracht van de aandelen aan Van Moer.  “De overname is een succes omdat er niet alleen oog was voor de synergieën tussen de overnemer en het overgenomen bedrijf, maar ook voor de menselijke aspecten,” zegt Van Gijsel. “De cleaning-, heating- en repairfaciliteiten van de Van Moer Group hebben er veel tanks bijgekregen. De business unit KVG-Trans werkt autonoom, maar geniet toch van de voordelen van een grotere groep."

Flows wenst het kersverse bruidpaar het allerbeste toe.

Sven Josten