Zeven kandidaat-overnemers voor Polferries

De Grimaldi-dochter Finnlines blijkt lang niet de enige kandidaat-koper van de Poolse ferrymaatschappij Polferries te zijn.

Volgens de Poolse overheid hebben zich in totaal zeven gegadigden aangemeld. Eén van de bekendste namen uit het lijstje is DFDS. De Deense groep heeft haar interesse intussen ook via een kort persbericht bevestigd en stelt dat een eventuele overname zou kaderen in de strategie om het netwerk uit te breiden.

Grimaldi liet eind oktober al verstaan dat de dochter Finnlines zou deelnemen aan onderhandelingen over de privatisering van Polska Zegluga Baltycka, zoals Polferries eigenlijk officieel heet.

TT-Line

Behalve DFDS en Finnlines zijn ook de ferrymaatschappijen TT-Line en Tallink geïnteresseerd. TT-Line dat vanuit Travemünde en Rostock naar het Zweedse Trelleborg vaart, startte begin dit jaar een veerdienst vanuit de Poolse haven Swinoujscie naar Trelleborg. Ook Polferries is actief tussen Polen en Zweden met veerdiensten tussen Swinoujscie en Ystad, en tussen Gdansk en Nynäshamn.

De andere drie kandidaat-overnemers van Polferries zijn het Polen Line consortium (bestaande uit Swedish House Sp, Polen Ferries (Cyprus) Limited en Gustaf Myrsten), Gruszko patrician en Shipping Poland SA.