VEA: Marc Huybrechts geeft fakkel door aan Johan Proost

Johan Proost, managing director van Ipsen Logistics in België, heeft het voorzitterschap van de Antwerpse expediteursvereniging VEA overgenomen van Marc Huybrechts. Die wordt op zijn beurt voorzitter van de Belgische expediteurskoepel CEB.

De wissel aan het hoofd van VEA was in februari al aangekondigd en is donderdag effectief doorgevoerd. Proost was al sinds 2008 eerste vice-voorzitter en lid van de raad van bestuur van VEA. Hij is al jaren actief binnen de Antwerpse expediteursvereniging en was eerder al voorzitter van de VEA Jongerenafdeling.

Huybrechts (Atlantic NV), die voorzitter van VEA was van 2006 tot 2008 en van 2010 tot vandaag, werd benoemd tot voorzitter van de Belgische koepelorganisatie CEB. Vanuit die rol zal hij ook het voorzitterschap van de Europese federatie CLECAT blijven invullen. Huybrechts volgt Jean-Claude Delen op, die sinds 1998 voorzitter was van CEB.

Delen zal op het einde van dit jaar zijn actieve loopbaan beëindigen. Naast het voorzitterschap van CEB bekleedde hij tijdens zijn loopbaan meerdere belangrijke functies, zoals het voorzitterschap van BAFI, CLECAT en FIATA. Binnen de internationale expeditersorganisatie FIATA blijft hij tot eind volgend jaar actief als schatbewaarder binnen de ‘Presidency’.

Delen beëindigt zijn carrière “na een jarenlange, onnavolgbare inzet voor de Belgische en internationale expediteursgemeenschap,” aldus Olivier Schoenmaeckers, directeur van VEA en CEB.