STEF neemt Nederlandse koellogistieker Speksnijder over

De Franse koellogistiekgroep STEF heeft het Nederlandse koeltransport en –logistiekbedrijf Speksnijder uit Bodegraven overgenomen. Daarmee versterkt hij zijn positie in Noord-Europa.

Speksnijder Transport BV werd opgericht in 1982 en beschikt over 6.500 m² koel- en vriesopslagruimte. Met 117 medewerkers en een vloot van 73 voertuigen verleent het logistieke diensten en groepage transport in heel de Benelux. Vorig jaar realiseerde de onderneming een omzet van 13,5 miljoen euro. Wilma Speksnijder blijft aan als directeur van het bedrijf. “De integratie in STEF is een natuurlijke en perfect complementaire ontwikkeling. Met een verbeterd internationaal aanbod en verbonden aan een Europees netwerk, gaan wij ons versterken op de markt. Wij gaan gebruik maken van het netwerk van STEF om het internationaal transport vanuit Nederland te ontwikkelen”, benadrukt ze.

Volgens STEF zal de goede commerciële reputatie van Speksnijder een grote meerwaarde betekenen voor het ontwikkelen van de exportactiviteiten. “Wij zijn aanwezig in België met drie filialen. Met de aankoop van een gerenommeerd familiebedrijf met een solide reputatie in onze sector, versterken wij onze structuur in Noord-Europa. Dankzij het groepagenetwerk in België, Frankrijk, Zwitserland, Spanje en Portugal zal STEF de foodproducenten in Zuid-Europa toelaten om hun activiteiten in Nederland te ontwikkelen en anderzijds zal het de Nederlandse producenten makkelijker toegang verschaffen tot de Zuid-Europese markt”, zegt Koen Torrekens, algemeen directeur STEF Benelux.

STEF is actief in zeven Europese landen, met name België, Frankrijk, Italië, Nederland, Portugal, Spanje en Zwitserland en eveneens in Tunesië. Met 15.500 medewerkers, 235 cross-docks en magazijnen en meer dan 4.000 vrachtcombinaties realiseert het een jaaromzet van  meer dan 2,6 miljard euro.