Seago en CMA CGM ontdubbelen diensten op Marokko

De Maersk-dochter Seago Line en CMA CGM starten elk een extra wekelijkse containerdienst voor de export van Marokkaanse groenten en fruit.

Seago zal zo lang als het Marokkaanse exportseizoen loopt, onder de naam Baltic Sea een rechtstreekse dienst onderhouden vanuit Casablanca en Agadir naar Sint-Petersburg. Marokko valt immers niet onder het door Rusland ingevoerde handelsembargo voor vers voedsel.

De rotatie van de bestaande Atlantic Sea Service wordt uitgebreid met een aanloop van Helsingborg, zodat lading uit Agadir na acht dagen varen in Zweden kan worden afgeleverd. De Atlantic Sea verbindt Marokko met Rotterdam, Bremerhaven, Helsingborg, Sint-Petersburg en Gdansk, en keert via Antwerpen terug naar Casablanca en Agadir.

CMA CGM heeft van zijn kant drie schepen van 1.209 tot 1.341 teu aangeduid om de Dunkrus Express Service opnieuw te verzekeren tussen Tanger, Casablanca, Agadir, Portsmouth, Duinkerke, Rotterdam en Rouen. De eerste afvaart van dit seizoen zal geboden worden met de ‘Corona J.’ op 21 oktober vanuit Tanger. Het schip is uitgerust met 358 reeferplugs. De twee andere ingezette schepen kunnen 449 koelcontainers van stroom voorzien.

Voor CMA CGM is de Dunkrus Express een aanvulling op de bestaande dienst Nord Europe Maroc Service uit Rotterdam, Antwerpen, Duinkerke, Le Havre en Rouen naar Casablanca.