Recordschip op de Theems

In een aantal Britse tabloids prijken vandaag foto’s van de ‘Edith Maersk’, die gisteren een uitzonderlijke aanloop verrichtte in Londen.

Het 15.550 teu grote containerschip vaart in de AE2 Service van Maersk Line naar het Verre Oosten. Die lijndienst had de voorbije weken ook al enkele extra aanlopen in Zeebrugge om er lege containers op te pikken.

Met een lengte van 397 meter (1.300 voet of dubbel zo lang als de ‘Titanic’, zoals de Britten het uitdrukken) is de ‘Edith Maersk’ het langste containerschip dat ooit de Theems heeft opgevaren. De containerreus arriveerde gisteren nog voor zonsopgang aan de London Gateway Terminal en gooide ’s avonds laat de trossen weer los met Singapore als volgende bestemming.

Voor terminalexploitant DP World was het een uitgelezen kans om foto’s en video’s te maken die duidelijk maken dat London Gateway net als Felixstowe en Southampton de grootste containerschepen kan behandelen. De nieuwe terminal is nu bijna een jaar operationeel en vertegenwoordigde een investering van 1,5 miljard Britse pond.