Palletways breidt uit naar Oostenrijk

Palletways breidt begin november zijn netwerk uit naar Oostenrijk. Dit wordt het veertiende land in het Europees netwerk voor kleine zendingen palletvracht.

Volgens Rachael Alpha, algemeen directeur van Palletways Europa, “versterkt de uitbreiding de positie van Palletways als grootste netwerk voor palletvracht.” Deze stapt kadert in een bredere strategie om de geografische dekking in Europa uit te breiden.  

“Ook volgend jaar staan nieuwe uitbreidingen op de planning. Deze komen voort uit gesprekken met onze klanten doorheen Europa,” aldus Alpha. Over welke landen het gaat, wordt niet gezegd.

Oorspronkelijk breidde Palletways uit vanuit het VK, waar het netwerk in 1994 is geboren. Na een management buy-out medio de jaren 2000 is de hoofdzetel naar Zwitserland verhuisd. Ongeveer 300 transportbedrijven zijn lid van het Europese netwerk. De landen die nu worden afgedekt, zijn: het VK en Ierland, de Benelux, Spanje, Portugal, Italië, Duitsland, Denemarken, Frankrijk, Tsjechië, Slowakije en nu dus ook Oostenrijk.

In België zijn de partners van Palletways: De Vreese Logistic, Garsou-Angenot, Europa Belgium en Charlier.