Nieuwe dienst voor zeewaardige verpakking van start in haven

Readybox, Van Moer Rail en Exportpack slaan de handen in elkaar voor het aanbieden van een nieuwe dienst voor zeewaardige verpakking in de haven van Antwerpen onder de naam Readybox Marine Packing.

Volgens de initiatiefnemers stijgt de vraag naar SEI gekeurde binnenverpakking omdat alleen een gecertificeerde 4C verpakking een garantie biedt dat de verpakte machine tegen roest beschermd is en de kist veilig kan gestockeerd worden gedurende minstens een jaar.

Exportpack, dat nog niet in Antwerpen aanwezig was, beschikt sinds 15 jaar over de SEI erkenning. “Een logische stap naar Antwerpen om met betrouwbare en bekwame partners te groeien”, zegt Yves De Winter van Exportpack, het voormalig Libbrecht. Het bedrijf biedt twee soorten corrosie preventie: met alu laminaatfolie of met VCI (LDPE film).

Luc Kermans, bestuurder van Van Moer Rail, dat zal instaan voor het lashen en securen van de lading, noemt dit project “een waardevolle aanvulling met groeipotentieel aan het bestaande dienstenpakket”. Het bedrijf is gespecialiseerd in goederenbehandeling, callage van project lading op flats en logistieke dienstverlening in binnen- en buitenland.

Readybox produceert handige vouwkisten op maat in multiplex, die op 25 seconden zonder gereedschap gemonteerd kunnen worden. Het maakt ook opzetranden op maat. “Het bijkomende voordeel om een kist SEI 4C te verpakken is dat je als verscheper niet van nalatigheid  beschuldigd zult worden door de verzekeraar omwille van ‘weak packing’. Als er toch schade zou optreden is deze gedekt. Daarom dat wij zeer gelukkig om met een ervaren partner als Exportpack in zee te kunnen gaan”, zegt Robert Vermetten van Readybox.