MSC stelt nieuw recordschip voor met video

De tot voor kort mediaschuwe rederij MSC wordt steeds communicatiever. Net zoals andere grote carriers als Maersk of CMA CGM pakt de Zwitserse rederij nu ook uit met een promofilmpje over de bouw van het nieuwe recordschip 'MSC Oscar'.

In het eerste deel van het filmpje blijkt hoe snel de schaalvergroting in de lijnvaart is gegaan. MSC's eerste nieuwbouwschip, de in 1996 in het Italiaanse Ancona gebouwde 'MSC Alexa', had een capaciteit van 3.475 teu. Alexa is de dochter van oprichter Gianluigi Aponte. In 1999 liet Aponte het eerste in het Verre Oosten gebouwde schip van meer dan 4.000 teu dopen als 'MSC Diego', genoemd naar zijn zoon die begin oktober het roer als CEO heeft overgenomen.

Sommigen verklaarden MSC destijds gek om schepen van meer dan 6.000 teu te laten bouwen zoals de 'MSC Marina' (6.724 teu) uit 2003, maar vijf jaar later nam MSC al de 'MSC Asya' van 9.178 teu in de vaart.

Nominale capaciteit

Momenteel zijn de 'MSC London' en de 'MSC New York' (die onlangs Zeebrugge en Antwerpen aanliep) de grootste containerschepen in de MSC-vloot. Het gaat om tonnage van 15.908 teu, maar door de mogelijkheid om nog een extra laag containers bovendeks mee te nemen verhoogt MSC de nominale capaciteit naar 16.864 teu.

De nieuwe 'MSC Oscar' die door de Chinese Bank of Communications als een schip van 18.000 teu besteld werd bij Daewoo op basis van een lange-termijncharter aan MSC, heeft volgens de Zwitserse rederij een nominale capaciteit van 19.224 teu en wordt daardoor het grootste containerschip ter wereld.

Qua deadweight lijkt dat inderdaad te kloppen, want volgens het promofilmpje meet de 395,4 meter lange en 59 meter brede nieuwbouw 197.362 dwt. We leren verder nog dat er aan boord 1.800 aansluitingen voor koelcontainers zijn en dat het tweede schip uit deze reeks in april zal opgeleverd worden als 'MSC Oliver'.

De 'MSC Oscar' maakt zijn maidentrip in de Albatross Service (AE5) van 2M (MSC en Maersk Line) tussen het Verre Oosten en Noord-Europa. De nieuwbouw lijkt de geplande positie van de 'MSC New York' in te nemen, wat betekent dat dit schip in de Swan Service (AE2) kan gaan varen en dus regelmatig de Antwerpse haven zal blijven aanlopen.

Lees ook ons opiniestuk Goochelen met capaciteitscijfers en records van vorige week.

Klik hier om de video op Vimeo te bekijken.